Deja ne aflăm în sezonul „răcelilor” și al gripei. În Timiș au reapărut, din ce în ce mai frecvent, infecții acute ale căilor respiratorii (viroze) și pneumonii. Prin școli și grădinițe clasele și grupele s-au înjumătățit de virușii care țin copiii acasă.

Conform reprezentanților Direcției de Sănătate Publică (DSP) Timiș, în prima parte a lunii octombrie au fost raportate un număr de 1.691 infecții acute ale căilor respiratorii superioare (viroze). Numărul pneumoniilor și infecțiilor respiratorii înregistrate într-o săptămână se apropie de 2.000.

În aceeași perioadă (30 septembrie – 6 octombrie), 205 pacienți au fost diagnosticați cu pneumonie, iar 47 dintre aceștia au fost internați în spital. Dintre aceste cazuri, 98 de pacienți au necesitat internare. Nu au fost raportate cazuri de gripă în Timiș, informează tion.ro.

În întreaga țară, numărul total de cazuri de infecții respiratorii acute, gripă clinică, infecții acute ale căilor respiratorii superioare și pneumonii este de 69.899, anunță Institutul Național de Sănătate Publică.

Reprezentanții DSP Timiș vă transmit unele recomandări pentru a sta departe de infecțiile respiratorii:

– Spălarea mâinilor (metodă cea mai eficientă de reducere a transmiterii)

– Aerisirea spațiilor în care se desfășoară activitățile zilnice

– Evitarea contactului apropiat cu persoanele care prezintă simptomatologie respiratorie și evitarea aglomerărilor de persoane în spații închise

– În cazul în care o persoană dezvoltă simptome de boală sau simptome care nu se ameliorează în termen de 72 de ore de la debut sau care are un risc crescut de complicații cauzate de gripă să se prezinte la medic.