Evenimentul Zilei > Actualitate > Pericol major. Zeci de hectare mistuite de flăcări. Mână criminală?
Pericol major. Zeci de hectare mistuite de flăcări. Mână criminală?

Pericol major. Zeci de hectare mistuite de flăcări. Mână criminală?

Peste 40 de hectare de vegetaţie uscată din localitatea timișeană Săcălaz au fost cuprinse de flăcări, duminică, iar pompierii au fost chemaţi să stingă incendiul care se extindea cu repeziciune către locuinţele din vecinătate.

„ISU Timiş intervine cu o autospecială de stingere şi cu cinci subofiţeri, alături de voluntarii Serviciului pentru Situaţii de urgenţă Săcălaz, care acţionează cu un tractor şi cu alte utilaje. Momentan nu există pericolul de extindere la locuinţe şi nici traficul rutier nu este afectat”, a declarat presei purtătorul de cuvânt al ISU Timiş, Elena Megherea.

Conform ultimelor informații, deocamdată nu se poate preciza cu exactitate cauza care a dus la izbucnirea incendiului, dar nu este exclus să fie vorba despre un foc pus voit de posesorii de terenuri din zonă care care doresc să-şi cureţe suprafețele de vegetaţia uscată. Autoritățile au pornit o investigație pentru a afla care poate fi sursa acestui incendiu necontrolat.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.