Evenimentul Zilei > Social > Pericolul letal vine din Amazonia. Noua tulpină SARS-CoV-2, de 3 ori mai contagioasă
Pericolul letal vine din Amazonia. Noua tulpină SARS-CoV-2, de 3 ori mai contagioasă

Pericolul letal vine din Amazonia. Noua tulpină SARS-CoV-2, de 3 ori mai contagioasă

După îngrijorarea stârnită de noua tulpină SARS-COV-2 din Marea Britanie, iată că acum o tulpină extrem de periculoasă a fost semnalată și în Brazilia. Are în comun cu mutația britanică puterea de contagiozitate ridicată.

Noua tulpină SARS-CoV-2 din Brazilia, foarte contagioasă! Varianta de coronavirus detectată în Amazonia braziliană ar putea fi de 3 ori mai contagioasă decât tulpinile originale, a declarat joi ministrul Sănătăţii din Brazilia, Eduardo Pazuello, potrivit DPA, citată de Agerpres.

Pazuello a adăugat însă, în cadrul unei intervenţii în Senatul brazilian, că vaccinurile vor fi în continuare eficiente pentru a fi folosite împotriva acestei variante. Oficialul nu a explicat cine a realizat studiul pe care l-a citat şi nici despre care vaccinuri este vorba.

Ministrul Sănătăţii se află sub investigaţie referitor la o posibilă neglijenţă în acţiunile sale menite să prevină colapsul sistemului de sănătate în oraşul Manaus, capitala statului Amazonas. Neglijența se referă la cauza unei penurii de rezerve de oxigen în luna ianuarie.

Brazilia va testa vaccinul CoronaVac pe varianta amazoniană
Institutul de cercetare Butantan, a anunţat luni, că vaccinul CoronaVac va fi testat pe varianta amazoniană a coronavirusului. Însă institutul nu a dat încă publicităţii rezultatele.

Compania chineză SinoVac a dezvoltat vaccinul în colaborare cu acest institut, avânf sediul în Sao Paulo. Noua variantă de coronavirus a fost detectată în ianuarie la 4persoane care au sosit în Japonia din Brazilia. Acestea reveneau din regiunea amazoniană.

Un studiu recent sugerează că această variantă este deja responsabilă pentru 90% dintre cazurile de coronavirus în statul Amazonas. Studiul a fost realizat de
realizat de centrul de cercetare Fundacao Oswaldo Cruz din Rio de Janeiro. A fost de asemenea detectată în alte regiuni din Brazilia şi s-a răspândit şi în alte ţări din lume.

Tulpina britanică are 23 de modificări față de virusul original din Wuhan

Noua variantă din Marea Britanie a fost observată pentru prima dată în Kent, în luna septembrie 2020. Se răspândeşte mai uşor decât variantele care au circulat până acum şi a ajuns în toată Marea Britanie, dar și în numeroase alte țări, inclusiv România.

Prof. Lawrence Young, virolog şi profesor de oncologie moleculară la Universitatea din Warwick, a declarat că noua variantă a virusului are 23 de modificări în comparaţie cu virusul original din Wuhan.