Percheziții la cei mai faimoși maneliști din România. Concerte fictive și înșelăciune. „M-am și speriat”

Percheziții la cei mai faimoși maneliști din România. Concerte fictive și înșelăciune. „M-am și speriat” Descinderi în forță ale DIICOT. Mai multe grupări de criminalitate organizată au fost vizate. Sursa foto: arhiva EVZ

Cei mai faimoși maneliști din România au fost acuzați înșelăciune și fals, într-un dosar privind concertele anulate în perioada restricțiilor din pandemie. Ei cereau ajutor din partea statului, dar își lăsau fanii cu ochii în soare.

Mai mulți cântăreți de manele sunt anchetați pentru înșelăciune și fals, într-un dosar privind concertele din perioada restricțiilor COVID-19. Oamenii legii au făcut percheziții la casele lor după ce s-a aflat că aceștia spuneau că au evenimente doar pentru a beneficia de bani în plus de la stat. Fanii îi așteptau, dar ei nu se mai prezentau la spectacol.

Peste 70 de percheziţii au fost făcute marți în județele Ilfov, Dâmbovița, Dolj, Olt, Gorj, dar şi în Bucureşti, la sediile comerciale, dar şi la locuinţele artiştilor. Lăutarii ar fi declarat concerte fictive anulate în perioada pandemiei pentru a încasa ajutoare de la stat. Principalul vinovat este Dan Armeanca. El colabora cu Cristi Dules, Dan Bursuc, Maria Buză, dar și alți instrumentiști de la formația Mandinga.

Maneliștii au fost acuzați de înşelăciune, tentativă de înşelăciune, fals în declaraţii şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ce spun maneliștii acuzați

Cu toate astea, Dan Bursuc a declarat că este nevinovat și că nu știe despre ce este vorba. „Eu am fost chemat și invitat de către autorități ca martor.Nu eu, nu eu. Acei băieți care fac parte din formația mea. Nu eu, ei. Eu a trebuit să vin pentru că ei fac parte din societatea noastră” , a spus Bursuc.

Și Maria Buză a precizat că tot ce au făcut ei este legal și că nu ar avea de ce să aibă probleme cu legea. „M-am și speriat. Nici nu am știut... Nu este cazul nostru, ci a colaboratorilor noștri, din fericire. Dintr-o neînțelegere. Au fost niște contracte și atunci... Dar ele sunt în legalitate și totul este verificat.”

Peste cinci mii de artişti au beneficiat de indemnizaţii în valoare de peste o mie de lei în perioada pandemiei, dar nu ar fi fost suficienți pentru a avea viața de lux cu care erau obișnuiți. Anne-Marie Ciolcă, purtător de cuvânt IPJ Ilfov: „Valoarea prejudiciului solicitat de persoanele bănuite se ridică la peste 1 milion de lei, iar valoarea prejudiciului cauzat penal depășește 500 de mii de lei.”, potrivit Digi24.