Percheziţii DNA într-un dosar de fraudă imobiliară, câte persoane au fost reținute

Percheziţii DNA într-un dosar de fraudă imobiliară, câte persoane au fost reținute Parchetul Anticorupție Sursa foto: Facebook

DNA a anunțat joi, 14 martie, că a reținut patru persoane, printre care se numără și un avocat din Capitală.

DNA, dosar de fraudă imobiliară de la persoane decedate

Alte opt persoane sunt cercetate, după ce miercuri, DNA a făcut 22 de percheziții într-un dosar referitor la preluarea ilegală a unor bunuri imobile care au aparținut unor persoane decedate.

Cine ar face parte din grupare?

E.P., membru al Baroului București, este acuzat de complicitate la abuz în serviciu, în două cazuri în care funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, de fals intelectual și uz de fals. Surse din mediul judiciar, citate de publicația stiripesurse.ro au identificat avocatul în cauză ca fiind Petre Enache.

R.C.P. este acuzat de instigare la abuz în serviciu, în cazul în care funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, și de uz de fals.

Ne puteți urmări și pe Google News

V.D.M.A. este acuzat de instigare la abuz în serviciu, în cazul în care funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

DNA

Sursa foto: Razvan ValcaneantuEEC

Ce precizări face DNA în acest caz

„Prezenta cauză vizează modalitatea nelegală în care, în perioada 2018-2022, mai multe persoane, ar fi intrat în posesia unor imobile situate pe raza municipiului Bucureşti, ce au aparţinut unor persoane decedate. Mecanismul infracţional folosit de persoanele cercetate ar fi fost unul complex şi ar fi constat, printre altele, în: identificarea imobilelor care prezentau interes, procurarea sau realizarea documentelor false (contracte de împrumut, testamente, etc.), identificarea persoanelor de interes (ex. avocaţi), care să-i ajute la redactarea documentelor şi care să le confere o anumită credibilitate în faţa notarilor, executorilor judecătoreşti, şi, ulterior, vânzarea imobilelor respective”, a transmis DNA.

Conform procurorilor, persoanele investigate, în unele situații beneficiind și de asistența unui avocat, ar fi influențat notari și executori judecătorești, care, acționând în afara cadrului legal, ar fi emis certificate de moștenitori sau ar fi inițiat proceduri de executare silită, cu consecința prejudicierii moștenitorilor legali ai persoanelor decedate, care au dreptul la preluarea proprietăților imobiliare.

Profitul realizat de persoanele investigate din ulterioara vânzare a acestor imobile, obținute în modul descris anterior, ar depăși suma de 1.365.223 de lei.