Evenimentul Zilei > Opinii > Opinii EVZ > Pentru golănia asta cu măștile ați scos Armata pe stradă?
Pentru golănia asta cu măștile ați scos Armata pe stradă?

Pentru golănia asta cu măștile ați scos Armata pe stradă?

O afacere tipică vremurilor tulburi pare să înflorească sub umbrela generoasă a stării de urgență. Măști de protecție la un preț nesimțit vândute de o firmă care se ocupă cu tarabele în piață, costume de protecție realizate de renumitul designer Cătălin Botezatu, mai lipsesc medicamentele fabricate de Tanța&Costel SRL cu sediul pe Lacul Belina.

Ieri o știre a străbătut redacțiile tuturor ziarelor: o firmă care avea un bar în comuna Călugăreni, jud. Giurgiu, Romwine&Cofee SRL, a câștigat un contract de aproximativ 12 milioane de euro pentru a livra 1,7 milioane de măști. Adică aproape 8 euro pe bucată! Prețul este triplu față de cel practicat pe piața obișnuită. Ca să nu vă mai spun că Andrew Cuomo, guvernatorul New York se plângea zilele trecute că a cumpărat măști de protecție la prețul exorbitant de 4 dolari bucata. Se vede că n-a trecut prin comuna Călugăreni, jud. Giurgiu.

Cu ce se ocupă firma din jud. Giurgiu puteți vedea aici. Nu are ca obiect de activitate vânzarea produselor medicale, nu a făcut-o niciodată, este clar o firmă-paravan.

Omul din spatele acestei panamale este Cătălin Hideg, așa cum au aflat ziariștii de Gândul, cel care potrivit gândul.ro este un controversat afacerist cu legături în sistemul medical, al cărui nume a apărut și în investigația ”Secureanu”. Un personaj despre care a scris și capital.ro.

panama2 sf [At: CONTEMP. 1948, nr. 112, 7/6 / Pl: ~le / E: Panamá] 1 Afacere frauduloasă de mari proporții, în care sunt implicate multe persoane, asemănătoare cu delapidările comise cu ocazia săpării canalului Panamá. 2 (Pex) Escrocherie în stil mare.

Gurile rele spun că acest Cătălin Hideg ar fi unul din sponsorii PNL, dar sursele mele spun că cel care a reacționat extrem de rapid ar fi fost chiar Ludovic Orban care i-a cerut ministrului de finanțe, Florin Cîțu să trimită corpul de control la Giurgiu.

Poate că sursele mint, poate că indignarea premierului Orban este reală, dar evoluția acestui caz va lăsa urme adânci în istoria stării de urgență.

Dacă nu va fi stopată această mizerie, oamenii se vor întreba la viitoarele alegeri:

Măști de protecție la un preț nesimțit vândute de o firmă care se ocupă cu tarabele în piață, costume de protecție realizate de renumitul designer Cătălin Botezatu, mai lipseau medicamentele anti-virale fabricate de Tanța&Costel SRL cu sediul pe Lacul Belina…

Pentru golănia asta cu măștile ați scos Armata pe stradă?

Pentru asta ați ținut bătrânii în case?

Ca să se poată îmbogăți niște privilegiați cu carnet de partid…

Iar răspunsul s-ar putea să nu placă multora…

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.