Update. Cristi Dănileț spune că nu va merge la Banca Națională din Republica Moldova

Update. Cristi Dănileț spune că nu va merge la Banca Națională din Republica Moldova Sursa: EVZ

Informația că proaspătul pensionar special Cristi Dănileț va lucra la Banca Națioală din Republica Moldova a fost infirmată atât de fostul judecător, cât și de noua șefă a BNM, Anca Dragu, a anunțat Profit.ro, publicația care publicase inițial această informație.

Update - Cristi Dănileț spune că nu va merge la Banca Națională din Republica Moldova

Fostul judecător Cristi Dănileț a scris, în comentariile articolului din Profit.ro care anunța că va merge la BNM, că infirmă această informație, potrivit Unimedia.md.

Cristi Dănileț nu va sta prea mult în postura de pensionar. Fostul membru al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) va ajunge în Republica Moldova și va ocupa o funcție la Banca Națională din această țară.

Ne puteți urmări și pe Google News

El are din anul 2022 cetățenia moldovenească, datorită unui decret ce a fost semnat de Maia Sandu, liderul de la Chișinău. La vremea respectivă, controversatul magistrat era exclus din magistratura din România. Între timp, a câștigat procesele pe care le-a deschis, a fost reîncadrat și s-a pensionat la cerere.

Anca Dragu, fost ministru de Finanțe a ajuns în Republica Moldova, acolo unde a preluat funcția de guvernator al Băncii Naționale. A fost numită în funcție de Parlamentul de la Chișinău, iar mandatul se întinde pe o perioadă de 7 ani.

Anca Dragu va conduceBNM pentru următorii șapte ani

Anca Dragu / Sursa foto: radiomoldova.md

Cristi Dănileț și-a găsit de muncă în Republica Moldova

Conform profit.ro, Dănileț se va alătura și el fostului ministru din guvernul condus de Dacian Cioloș. Anca Dragu a primit, recent, cetățenia țării.

Fostul judecător al Tribunalului Cluj se retrage din sistemul judiciar la vârsta de 48 de ani. Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a aprobat cererea de pensionare de Cristi Dănileț. În acest sens, urmează un ultim pas al procedurii, respectiv partea în care propunerea de eliberare din funcție este semnată de președintele Klaus Iohannis.

El a fost implicat în mai multe scandaluri de-a lungul timpului. De numele său au fost legate excluderi din magistratură și scandaluri în familie, mutate în instanță. Puțini știu că fostul judecător de la Tribunalul Cluj și-a rezolvat disputele cu părinții in instanță. De asemenea, acesta a avut un conflict asemănător cu fiica lui.

La începutul acestui an, fostul judecător a anunțat că și-a cerut pensionarea.

„Vine un moment când spui că ai făcut destul şi nu poţi să faci mai mult. Acum, am ajuns la un astfel de moment, al carierei mele. După 25 de ani, mă opresc cu activitatea în magistratură. Nu spun „STOP!” celorlalte preocupări ale mele. ”, anunța acesta.