Pe medici, dacă nu-i termină epidemia, ajung în tribunal

Pe medici, dacă nu-i termină epidemia, ajung în tribunal

În opinia jurnalistei Melania Rizzoli trebuie să fie introdusă norma care asigură protecţia legală a medicilor, pentru a-i apăra de riscul acţionării în judecată deoarece decesele s-au petrecut sub directa lor responsabilitate.

O luptă inegală

Toţi medicii şi asistenţii lor sunt de săptămâni obligaţi să-şi modfice propriile scheme cognitive şi de raţionament, asaltaţi de tensiuni emotive care nu le dau răgaz, care-i obligă să-şi asume responsabilităţi fără precedent, care le invadează sufletul şi-i umple de groază, nelinişte şi suferinţă. Şi la un moment dat, în rarele clipe de răgaz îşi trag sufletul acoperindu-se în vreun colţişor, învelit cu cearceaful fostului pacient abia decedat. O luptă împotriva unui inamic invizibil care aduce moarte când decide el, care stinge vieţi liniştit, insensibil la orice medicament, dotat cu o inteligenţă mult superioară aceleia a omului.

Mai puţin decât era prevăzut

Numărul medicilor şi al infirmierilor este de ani de zile inferior faţă de necesităţile sanitare ale ţării, aceia existenţi lucrează dublu decât normal, iar acum triplu. Statul trebuie să dea un semnal puternic şi clar pentru a interveni imediat şi să garanteze toate instrumentele de protecţie individuală pentru această valoroasă categorie şi, mai ales, în decretul „Ai grijă de Italia”, trebuie să fie introdusă norma care asigură protecţia lor legală, pentru a-i apăra de riscul acţionării în judecată, fiindcă 30% din aceia care mor ajung cauze în tribunale pentru decese inevitabile care s-au petrecut sub directa lor responsabilitate,  scrie Melania Rizzoli în Libero Quotidiano.

Ne puteți urmări și pe Google News