Evenimentul ZileiSocialPe lângă sarmale, cârnați, caltaboși şi fripturi, vă mai trebuie ceva pe masă! De Crăciun și Anul Nou să nu vă lipsească aceste alimente

Pe lângă sarmale, cârnați, caltaboși şi fripturi, vă mai trebuie ceva pe masă! De Crăciun și Anul Nou să nu vă lipsească aceste alimente

Pe lângă sarmale, cârnați, caltaboși şi fripturi, vă mai trebuie ceva pe masă! De Crăciun și Anul Nou să nu vă lipsească aceste alimente
Suntem în a doua zi a Crăciunului şi fiecare gospodină și-a dat silința să nu lipsească cele mai apreciate preparate tradiţionale de pe masă. Dar, pe lângă sarmale, piftii, friptură de porc, caltaboși, cârnați, prăjituri şi cozonaci, trebuie să mai aveţi ceva pe masă pentru belsug în casă.

De departe Sfânta sărbătoare de Crăciun este una dintre cele mai respectate şi iubite de toţi românii. Pregătirile sunt speciale deoarece Nașterea Domnului, Nașterea lui Iisus Hristos trebuie întâmpinată cum se cuvine. Şi de Revelion avem tradiții și semnificații, pe care toţi românii le respectă cu sfințenie.

Totodată, sărbătorile de iarnă aduc cu ele o serie de obiceiuri și superstiții, iar atunci când vine vorba  de Crăciun şi Anul Nou trebuie să ţineţi cont de câteva sfaturi  pentru ca anul ce vine să fie şi mai norocos.

Ce nu trebuie să vă lipsească de pe masa de Crăciun ca vă meargă bine tot anul

În zilele Crăciunului, masa trebuie sa fie plină şi bogată în alimente care aduc noroc și care nu trebuie să-ţi lipsească sub niciun chip de pe masă:

-făină de porumb și mămăligă. Culoarea galbenă simbolizează aurul și aduce noroc în casă celor care au mămăligă pe masă de Crăciun.

-Carnea de porc este considerată un aliment miraculos în multe țări, inclusiv în Cuba, Spania, Portugalia, Ungaria sau Austria. Porcul simbolizează progres, deoarece animal nu merge niciodată cu spatele.

– Salatele nu trebuie să lipsească .

-Fasolea și mazărea sunt și ele considerate simboluri ale norocului și prosperității.

-Rodiile sunt considerate semn de abundență. În plus, culoarea roșie a acestora amintește de Crăciun, fiind ideale pentru decorarea platourilor, in salate sau că atare, alături de alte fructe.

Ce nu trebuie să vă lipsească de pe masa de Revelion

Putini știu că de Revelion trebuie sa mânaci mai mult decât poți pentru a avea parte de un an prosper, iar pe masă nu trebuie să lipsească aceste produse pentru a vă purta noroc în noul an.

-dacă mâncăm peşte la trecerea dintre ani, ”alunecăm” mai uşor printre necazuri. Peştele simbolizează abundenţa şi trebuie aşezat întreg pe farfurii, altfel, spun superstiţioşii, norocul se fragmentează.

-Strugurii albi sunt simbolul belşugului. Se spune că dacă mănânci 12 boabe de struguri albi la miezul nopţii vei avea parte de 12 luni dulci şi pline de sănătate.

-Fructele rotunde cum a r fi merele şi orice alt fruct cu formă rotundă ar trebui să nu lipsească de pe masa de revelion.

-Legume verzi cum ar fi  varza, salata, spanacul ar trebui şi ele mâncate de Revelion. Verdele este simbolul sănătăţii.

-Fasolea, mazărea şi lintea iar nu trebuie să lipsească de pe masă deoarece simbolizează belşugul

Aveţi mare grijă la carnea de pui

-Pastele şi cerealele sunt considerate simboluri ale unei vieţi lungi şi abundente.

-Carnea de porc  inspiră avuție, acesta fiind şi motivul pentru care majoritatea pușculițelor au formă de purceluși.

-Carnea de curcan nu trebuie să lipsească pe masa de Revelion.  Iar carnea de pui nu are ce căuta pe masă, este considerată ca simbol al sărăciei.

-Rodiile şi smochinele sunt fructele care ar trebui mâncate în noaptea dintre ani.Acestea simbolizează fertilitate şi prosperitate.

-Tortul care simbolizând veșnicia.- Şampania care are scopul de a îndeplini dorinţele, iar noul an va fi unul îmbelşugat, scrie mirror.co.uk


Accesează: