PDL pregăteşte moţiunea de campanie

PDL pregăteşte moţiunea de campanie

Liderii PDL vor analiza luni, în Colegiul Director al partidului, oportunitatea iniţierii unei moţiuni de cenzură, au declarat, pentru Mediafax, surse democrat-liberale.

Chiar dacă o moţiune ar avea şanse minime să răstoarne guvernul Tăriceanu cu o lună înainte de alegeri, demersul este luat în calcul de democrat-liberali ca o modalitate de a obliga celelalte partide şi în special PSD să se poziţioneze faţă de PNL înainte de alegeri.   Şah la PSD

Iniţierea unei moţiuni de cenzură are nevoie de susţinerea unui sfert dintre senatori şi deputaţi, adică de aproximativ 116 semnături, în condiţiile în care PDL are numai 97 de parlamentari. „Partidele pot analiza acest proiect de moţiune de cenzură, pentru a aduce sugestii şi completări, astfel încât să o depunem împreună“, au mai spus sursele citate, excluzând însă un astfel de demers doar cu semnăturile celor din PRM. Potrivit aceloraşi surse, partidul vizat de PDL pentru susţinerea moţiunii de cenzură este PSD. Democrat-liberalii mizează pe faptul că un refuz din partea PSD ar fi o demonstraţie clară a susţinerii guvernului liberal, în ciuda declaraţiilor electorale.

Tema moţiunii ar urma să vizeze teme diverse, de la cheltuirea banilor publici până la educaţie sau înfiinţarea companiei energetice unice, pe care şi PSD a contestat-o. „PSD trebuie să susţină acest demers. În urmă cu puţin timp, liderii PSD au şi anunţat că vor depune moţiune de cenzură dacă guvernul va înfiinţa compania energetică naţională. Ei bine, această companie a fost înfiinţată“, au adăugat sursele citate.

Ne puteți urmări și pe Google News