Paturi în care nu se poate face amor, la Jocurile Olimpice. Sportivii sunt furioși

Paturi în care nu se poate face amor, la Jocurile Olimpice. Sportivii sunt furioșiJocurile Olimpice 2024. Sursa foto: Wikipedia

Jocurile Olimpice de la Paris vor fi o mare provocare pentru sportivi și nu neapărat din prisma efortului fizic. Organizatorii au montat în camerele competitorilor paturi speciale anti-sex. În acest an vor participa la Jocurile Olimpice peste 10.000 de sportivi la 329 de competiții.

Peste 10.000 de sportivi vor participa la Jocurile Olimpice

Organizatorii Jocurilor Olimpice au luat măsuri suplimentare pentru sportivi, măsuri care poate nu sunt pe placul sportivilor. Așa se face că în Satul Olimpic au fost instalate paturi din materiale reciclabile care împiedică relațiile intime între concurenți.

Paturile anti-sex au fost introduse pentru prima oară la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Fără efect însă, sportivii au găsit alte modalități de a întreține raporturi sexuale. Însă, adevăratul motiv pentru care organizatorii au preferat aceste paturi neobișnuite ține de rațiuni ecologice.

Jocurile Olimpice de la Paris, 2024

Jocurile Olimpice de la Paris, 2024. Sursa Foto: Dreamstime

Organizatorii neagă ipoteza presei

Aspect iterat și de purtătorul de cuvânt al Olimpiadei, care de altfel, a explicat care este întrebuința paturilor din carton reciclat. „Știm că presa s-a distrat mult pe această temă încă de la Tokyo, dar la Paris 2024 alegerea acestor paturi pentru Satul Olimpic și Paralimpic a fost legată de o ambiție mai mare de a un impact minim asupra mediului și pentru a acorda după o nouă întrebuințare paturilor.

Paturile sunt confecționate din carton reciclat, dar în timpul unei demonstrații în luna iulie anul trecut, fondatorul Airweave, Motokuni Takaoka, a sărit pe unul dintre ele și a afirmat că poate suporta greutatea mai multor oameni”.

Echipa feminină de tenis de masă a României s-a calificat la Jocurile Olimpice

Sursa foto: Facebook

Sportivii care participă la Jocurile Olimpice vor primi zeci de mii de prezervative

Înainte de a instala obiectele de mobilier, paturile au trecut printr-o serie de teste, astfel încât să poată susțină și greutatea unei gimnaste, dar și a unui judoka. Odată ce  Olimpiada va ajunge la final obiectele din mobilier vor fi reciclate, iar saltelele și paturile vor ajunge la școli și la ONG-uri. Sportivii vor fi cazați în camere de câte două sau trei persoane.

Pentru a pune punct speculațiilor potrivit cărora paturile au fost special concepute pentru a limita raporturile sexuale, șeful departamentului de sănătate, Laurent Dalard, a precizat că atât sportivele cât și sportivii vor primi zeci de mii de prezervative.