Evenimentul ZileiActualitatePatru români au furat poșete de lux, de 160.000 de euro. Unul dintre ei a țepuit și Volskwagen cu milioane de euro

Patru români au furat poșete de lux, de 160.000 de euro. Unul dintre ei a țepuit și Volskwagen cu milioane de euro

Patru români au furat poșete de lux, de 160.000 de euro. Unul dintre ei a țepuit și Volskwagen cu milioane de euro
Patru tineri, specializați în ”lovituri” cu valori mari, sunt judecați de justiția din Bihor, după ce au furat poșete PRADA, dintr-un autotren pe care l-au urmărit cale de mai multe sute de kilometri.

Procurori de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor i-au trimis în judecată pe cei patru tineri, pe care îi acuză că au pus la cale un jaf de zile mari, informează ebihoreanul.ro.

Lucian Silaghi, Cosmin Rusu, Ioan Cârstea și Ionuț Lascu sunt acuzați că au furat dintru TIR, în noaptea de 23/24 ianuarie 2018, care se afla într-o parcare din orașul Alșed, județul Bihor. Anchetatorii susțin că cel care a pus la cale furtul a 360 de poșete PRADA, este Lucian Silaghi, care este șofer profesionist. De altfel, acesta a avut și pontul că un autotren a fost încărcat cu poșetele de lux și le-a dat celorlalți trei complici un dispozitiv de urmărire, care a fost atașat de autotren. Silaghi a venit cu o dubiță de transport în care a încărcat poșetele pe care le-a vândut cu suma de 12.000 de euro.

Compania PRADA Spa s-a constituie parte civilă cu suma de 162.000 de euro, bani pe care îi solicită de la cei patru hoți.

Nisip în loc de injectoare

Lucian Silaghi nu este la primul jaf de mare amploare. El este acuzat că a produs companiei germane producătoare mașini, Volskwagen, un prejudiciu de trei milioane de euro. Compania germană era aprovizionată de o firmă din Iași, cu injectoare. La un moment dat, firma din Iași l-a angajat pe Silaghi să ducă 6.240 de injectoare, firmei din Germania. Pe drum, românul a înlocuit marfa din lăzi, cu nisip. Așa se face că, în Germania, în momentul în care au fost deschise lăzile în care ar fi trebuit să fie injectoare, au fost descoperiți săculeți cu nisip. Silaghi este acuzat că a cântărit marfa înainte de a o fura și a pus nisip, în greutate egală, pentru a nu bate la ochi.

Germanii au reclamat furtul în data de 11 ianuarie 2018 și s-au constituit parte civila cu suma de 3.2 milioane euro.

Foto: ebihoreanul.ro
 


Accesează: