Evenimentul ZileiActualitatePatru persoane cu handicap au fost omorâte cu bestialitate. O femeie a fost arestată

Patru persoane cu handicap au fost omorâte cu bestialitate. O femeie a fost arestată

Patru persoane cu handicap au fost omorâte cu bestialitate. O femeie a fost arestată
O asistentă este bănuită că ar fi comis patru crime atroce la o instituție medicală aflată în apropierea Berlinului. Un alt pacient a fost rănit grav.

O asistentă de la o clinică rezervată persoanelor cu handicap, aflată în apropiere de Berlin (Germania), a fost arestată. Femeia este principalul suspect după ce patru pacienți au murit în mod misterios. Se pare că ei au fost omorâți, iar o altă persoană a fost grav rănită. Autoritățile care anchetează cazul au spus că pacienții au fost omorâți cu bestialitate, iar în această privință nu există dubii.

O asistentă a fost arestată și este principalul suspect

„Rănile tuturor victimelor sunt rezultatul aplicării unei violenţe intense, extreme”, au anunțat polițiștii într-un comunicat. Nu au fost făcute publice alte detalii legate de aceste crime abominabile de la respectivul centru de îngrijire a persoanelor cu handicap. Cele patru persoane decedate au fost găsite în timpul serii în camerele lor din clinica aflată la Potsdam, oraş din apropierea Berlinului.

Asistenta, principalul suspect, are 51 de ani. Deocamdată nu se cunoaște mobilul acestor crime, după cum menționează publicația Chicago Sun Times. Clinica se numește Thusnelda-von-Saldern-Haus, este specializată în primirea şi îngrijirea de persoane cu handicap fizic sau mental, dar și a persoanelor nevăzătoare sau cu autism, conform sursei citate.

Cel mai mare criminal în serie din istoria Germaniei postbelice

În 2019, Niels Högel (42 de ani la acea vreme), fost infirmier german, a fost condamnat la închisoare pe viață pentru că a omorât 91 de pacienți. Anul trecut, Curtea Federală de Casaţie a anunţat că nu a identificat nicio eroare de procedură şi prin urmare a respins recursul fostului infirmier. Care este cel mai sângeros criminal în serie din Germania, după cel de-Al Doilea Război Mondial.

Fostul infirmier a fost condamnat la închisoare pe viaţă, aproape fără posibilitate de eliberare, prevăzută în mod normal de legislaţie, nici măcar după 15 ani de detenţie. El a mai fost condamnat anterior pentru şase crime, ceea ce ridică bilanţul său oficial la 91 de victime. El era suspectat, încă, că ar fi ucis peste 200 de oameni.

 

 


Accesează: