Evenimentul Zilei > Actualitate > Patru marocani „covizi” fugiți din carantină
Patru marocani „covizi” fugiți din carantină

Patru marocani „covizi” fugiți din carantină

Patru cetăţeni marocani au fugit dintr-un centru de carantină din judeţul Arad

Unul dintre fugari a fost prins de forţele de ordine într-o pădure, iar ceilalți trei sunt căutați în continuare.

„În zonă au fost direcţionate imediat echipaje de poliţie şi jandarmerie, pentru căutarea celor patru bărbaţi, unul dintre aceştia fiind depistat de către jandarmi în scurt timp, în zona împădurită din apropierea centrului de carantină. În acest moment, căutările continuă pe cele mai probabile trasee de deplasare şi în zonele în care se pot afla ceilalţi trei”, a precizat purtătorul de cuvânt al Prefecturii Arad, Lucian Cozma.

Bărbatul identificat a fost introdus din nou în carantină pe o perioadă de 14 zile, cu suportarea, de către acesta, a cheltuielilor de carantinare. Lui i se va deschide și dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

„Precizăm faptul că aceste centre de carantină nu au regim de detenţie, iar misiunea jandarmilor este de a asigura măsurile de ordine publică în zona acestora. Permanent, cetăţenii aflaţi în carantină sunt informaţi despre prevederile legale privind măsura carantinării şi consecinţele penale rezultate din nerespectarea acestor măsuri”, a mai declarat reprezentantul Prefecturii Arad.