Evenimentul Zilei > Sport > Patronul unei celebre echipe de fotbal, jefuit și bătut în propria casă. Cu ce „pradă” au plecat hoții
Patronul unei celebre echipe de fotbal, jefuit și bătut în propria casă. Cu ce „pradă” au plecat hoții

Patronul unei celebre echipe de fotbal, jefuit și bătut în propria casă. Cu ce „pradă” au plecat hoții

Bernard Tapie, patronul echipei de fotbal Olympique Marseille, și soția sa au fost bătuți și jefuiți în propria lor casă. Aceștia locuiesc într-o vilă, în apropiere de Paris.

Patronul echipei de fotbal Olympique Marseille, Bernard Tapie, în vârstă de 78 de ani, și soția sa, în vârstă de 70 de ani, au fost jefuiți. Incidentul s-a produs duminică, în vila lor situată în apropiere de Paris.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, în timp ce cei doi soți dormeau, patru hoți le-au spart casa. Hoții i-au legat pe cei doi cu niște cabluri electrice și i-au agresat fizic. Pe Dominique Tapie, soţia lui Bernard Tapie, au tras-o de păr pentru că „voiau să ştie unde este comoara. Dar, desigur, nu exista nici o comoară, iar faptul că nu au găsit-o i-a făcut să fie și mai violenți”, a declarat primarul din Combs-La-Ville, Guy Geoffroy, pentru agenţia AFP, citată de BBC.

În urma jafului, femeia s-a ales cu răni în zona feţei, după ce a fost lovită de mai multe ori.

Patronul echipei de fotbal Olympique Marseille  a fost lovit cu o bâtă în zona capului.

Hoții au furat două ceasuri, dintre care un Rolex, cercei, brățări și un inel. După ce a reuit să se elibereze, soţia lui Tapie a fugit imediat la un vecin pentru a alerta Poliţia.

Bernard Tapie, patronul echipei de fotbal Olympique Marseille, jefuit

„E în stare bună”, a spus nepotul lui Tapie, Rodolphe Tapie, conform sursei citate.

Bernard Tapie a refuzat să meargă la spital. „Este zguduit și foarte obosit”, a spus nepotul magnatului.

Bernard Tapie a scăpat de închisoare

În urmă cu doi ani, justiţia franceză l-a pus în libertate pe fostul ministru Bernard Tapie, judecat pentru ”escrocherie” în controversata afacere de arbitraj asupra vânzării companiei Adidas, afacere care i-a adus 404 milioane de euro în 2008, înainte de a fi anulată pentru ”fraudă”, informează AFP.

Tribunalul corecţional din Paris a decis că ”niciun element al dosarului nu permite să se afirme” că acest arbitraj ar fi fost fraudat.

O pedeapsă de cinci ani de închisoare cu executare a fost cerută la 1 aprilie împotriva lui Tapie, judecat pentru ”escrocherie” şi ”deturnare de fonduri publice”.

Acest verdict intervine după aproape 20 de ani de proceduri judiciare care au vizat inclusiv persoane din vârful statului francez, printre care viitoarea preşedintă a Băncii Centrale Europene (BCE), Christine Lagarde, la acea dată ministru al economiei, care a fost condamnată în 2016 pentru ”neglijenţă”, dar achitată de pedeapsă.

Bernard Tapie, care suferă de o recidivă a două tipuri de cancer, la esofag şi la stomac, a obţinut în octombrie 2008 suma de 404 milioane de euro, dintre care 45 de milioane cu titlu de prejudiciu moral, după un arbitraj între el şi statul francez asupra vânzării companiei de echipament sportiv Adidas. Omul de afaceri Bernard Tapie îi reproşa băncii publice Credit Lyonnais că l-a păcălit achiziţionând Adidas pentru suma de 315,5 milioane de euro în februarie 1993, înainte de a revinde compania cu 701 milioane în 1994.