Patronii IADULUI în care au ars zeci de suflete nevinovate HUZUREAU prin vacanţe de lux. Unul dintre şefi posta fotografii cu MUNŢI de bani şi se visa preşedinte

Patronii IADULUI în care au ars zeci de suflete nevinovate HUZUREAU prin vacanţe de lux. Unul dintre şefi posta fotografii cu MUNŢI de bani şi se visa preşedinte

Costin Mincu, Alin Tănăsescu şi Cătălin Gancea, cei trei patroni ai clubului Colectiv sunt de negăsit. Nicio declaraţie, niciun gând, nicio vină. 30 de oameni au murit în chinuri groaznice într-un loc de pe urma căruia cei trei trăiau regeşte.

Costin Mincu are 36 de ani. A început ca barman într-un club din București, după care și-a deschis propriile baruri. Mai întâi o terasă pe plaja din Vama Veche, apoi un club în Constanța. În 2012, s-a extins în Centrul Vechi din București, unde a deschis, pe rând, Clubul Goblin și Elephant Pub, care a ars anul trecut.

Tot 28 de ani are şi Cătălin Gancea, cel mai nou acţionar al clubului, cooptat în 2014. Spre deosebire de ceilalţi acţionari, profilul de Facebook al lui Cătălin este public.

Ne puteți urmări și pe Google News

4 zile, 4 ţări. La plimbare prin Europa

La 28 de ani, Cătălin Gancea deţine un club. Un club din care scotea suficienţi bani încât să se plimbe prin Europa când avea chef, suficienţi bani încât să îşi permită lucruri pe care un tânăr de vârsta lui nici măcar nu îşi permite să le viseze.

Teancuri de bani, călătorii, voie bună şi lux

Aşa s-ar traduce în câteva cuvinte fotografiile lui Cătălin. O fotografie de la tribuna Prezidenţială sare în ochi:

O altă fotografie este comentată intens de prietenii lui

Tânărul are zeci de poze din vacanţele petrecute prin Europa cu prietenii. Distracţie, voie bună, huzur şi nepăsare. Ca orice tânăr plin de bani. Din păcate, setea de bani ucide.

Costin Mincu, imperiu din cluburi la 36 de ani

Costin Mincu mai deţine trei cluburi care îşi desfăşoară activitatea în subsoluri: Goblin Nightwatcher de pe strada Smârdan, Elephant Pub & Alive Music de pe strada Gabroveni, ambele din Bucureşti şi clubul Goblin Constanţa.

Firma Colectiv Club, care are clubul unde a avut loc tragedia de vineri seară din Capitală, este deţinută de Alin George Anastasescu (47%), Costin Mincu (23%) şi Paul Cătălin Gancea (30%).

 Terasa Goblin din staţiunea Vama Veche a fost distrusă într-un incendiu, în 2010. În urma cercetărilor, pompierii au stabilit că o persoană necunoscută a aruncat combustibil pe lemnul terasei, iar apoi i-a dat foc.

Articolele vremii îi citează pe reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) "Dobrogea" al judeţului Constanţa, incendiul a izbucnit în jurul orei 01.30, la terasa Goblin din Vama Veche, la faţa locului fiind trimise trei autospeciale ale Staţiei Mangalia. Incendiul a fost stins după aproximativ trei ore, în jurul orei 04.30, potrivit Mediafax.

Tineri si iresponsabili

Costin Mincu are 36 de ani. A început ca barman într-un club din București, după care și-a deschis propriile baruri. Mincu a devenit partener de afaceri cu Alin Anastasescu, al doilea acţionar important al clubului în care a avut loc incendiul.

Alin Anastasescu are 28 de ani şi este, potrivit propriului CV, producător de clipuri publicitare. Ca şi Costin Mincu, a făcut parte dintre organizatorii de evenimente angajaţi de Emagic.

Cătălin Gancea, 28 de ani are şi, cel mai nou acţionar al clubului, cooptat în 2014. El este şi proprietar al agențiilor de publicitate Gradual Steps și Rename Advertising.

În goana după bani au uitat că sunt responsabili pentru sutele de vieţi care le calcă pragurile cluburilor în căutarea distracţiei. Nici măcar după ce unul dintre aceste cluburi a luat foc, patronii nu s-au alarmat.

Investiţie mică, profit uriaş

Pentru că nu au vrut să investească foarte mult, patronii clubului au folosit cele mai ieftine material. O spune şi reprezenantul firmei care s-a ocupat de izolarea fonică, inclusive de capitonarea stâlpilor care au luat foc la prima scânteie.

"Materialul este materialul din care se face buretele cofrat, piramidal, care este în toate studiourile posibile din România, numai că e plan, că a fost mai ieftin. Fâşia nu e cofrajul ăla de ou, e un material plan, pur şi simplu. Noi am acoperit tot tavanul. Şi ulterior au pus ei, nu ştiu de unde, pe stâlpi. Am văzut nişte piramidal. Este ignifugat grad F, adică poate să stea la căldură - motoare, calorifere, nu să îi dai foc. Şi la cine îi dai varianta RF, aia ignifugată, e prea scumpă, cu 35% mai scumpă. Normal se face pe baza unui proiect întocmit de pompieri, de arhitect, dar nu au fost cerinţe în momentul în care s-a pus materialul. Deci acolo putea să vină orice firmă de construcţii să pună polistiren, care şi ăla e mai nenorocit. În spaţii publice, noi propunem spre exemplu pluta expandată care se aprinde în 30 de minute sau nu arde. Pe vremea respectivă erau doi proprietari, acum nu ştiu care cum mai sunt. Ulterior, s-a pus tavanul de lemn. Celebrul gard pe tavan. Şi acolo tot vorba de preţ a fost. Ăla e lemn de brad, cel mai ieftin, şi vopsit cu lavabilă. Am înţeles că acum o lună şi jumătate, două, au dat jos tot tavanul acela de lemn şi au spălat buretele de sus că era plin de fum. Nu am văzut până acum să speli buretele de pe tavan. Sper că nu l-au spălat cu solvent sau ceva că...", a declarat reprezentatul companiei Luxory Media SRL, pentru Digi24.

Avizul Colectiv

 Primarul Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, s-a absolvit de vină în cazul tragediei de la clubul Colectiv, afirmând că au fost îndeplinite normele legale de funcţionare. Asta în condiţiile în care clubul avea o singură uşă de evacuare şi câteva stingătoare de garsonieră, iar cei doi stâlpi din faţa scenei erau capitonaţi într-un burete extrem de inflamabil, care s-au aprins de la o mică scânteie.

Primăria Sectorului 4 spune că a dat un acord formal de funcționare al clubului, rămânând la atitudinea instituțiilor statului (Pompieri, ISU) să facă toate controalele și să dea avizele ce țin de ei.

Primăria NU avea voie să dea aviz fără acordul prealabil al ISU

Obținere Acord/Autorizatie pentru desfasurarea exercitiilor comerciale.

Acte NECESARE:

„Acorduri/avize/autorizari/licente speciale specifice exercitiului comercial desfasurat, dupa caz; a) aviz/autorizație de funcționare de la Direcția de Sănătate Publică Brașov (str. M. Kogălniceanu nr. 11), b) aviz/autorizație de securitate la incendiu de la I.S.U. Brașov (str. Școlii nr. 4), c) aviz/autorizație de funcționare de la Agenția pentru Protecția Mediului Brașov (str. Politehnicii nr. 3)”.

Cu alte cuvinte, acordul de funcționare NU poate fi dat fără a avea acordul de la celelalte instituții ale statului. Primăria are ultimul cuvânt privind funcționarea sau nu a unui club.