Evenimentul Zilei > Social > Patrimoniul Muzeului Naţional al Literaturii Române, mutat în Casa Presei. Instituţia nu va fi deschisă publicului
Patrimoniul Muzeului Naţional al Literaturii Române, mutat în Casa Presei. Instituţia nu va fi deschisă publicului

Patrimoniul Muzeului Naţional al Literaturii Române, mutat în Casa Presei. Instituţia nu va fi deschisă publicului

Biblioteca, librăria, birourile administrative și birourile angajaţilor au fost deja mutate.

Patrimoniul Muzeului Naţional al Literaturii Române (MNLR) din Capitală va fi găzduit de Casa Presei, dar instituţia nu va fi deschisă publicului mai devreme de un an. „Biblioteca, librăria, birourile administrative, birourile angajaţilor, toate lucrurile necesare pentru „activitatea curentă” a instituţiei au fost deja mutate”, a declarat directorul muzeului Muzeului Naţional al Literaturii Române, Ioan Cristescu, informează Mediafax. „Patrimoniul încă nu l-am mutat. O să începem de mâine, şi sâmbătă şi duminică îl mutăm”, a adăugat Cristescu.

Sediul de la Casa Presei a fost repartizat doar pentru depozitare, conservare şi inventariere, iar Muzeul Naţional al Literaturii Române nu va fi deschis pentru vizitare mai devreme de un an, a estimat directorul instituției, care a adăugat ca Primăria Capitalei caută în continuare o clădire care să găzduiască MNLR.

Vechiul sediu al Muzeului Literaturii Române, imobilul din Bulevardul Dacia nr. 12, Casa Scarlat Kretzulescu, a fost retrocedat proprietarului de drept. Primăria Capitalei a spus că nu dispune de fonduri pentru a plăti noului proprietar. În ciuda acțiunilor de protest declanșate de salariații muzeului, până acum nu s-a găsit o soluție.