Evenimentul Zilei > Sport > Patricia Ţig îşi ia adio de la Qatar Open! Românca, învinsă în turul întâi al calificărilor
Patricia Ţig îşi ia adio de la Qatar Open! Românca, învinsă în turul întâi al calificărilor

Patricia Ţig îşi ia adio de la Qatar Open! Românca, învinsă în turul întâi al calificărilor

Patricia Ţig îşi ia adio de la Qatar Open. Românca a fost învinsă încă din turul întâi al turneului de la Doha.

Patricia Ţig îşi ia adio de la Qatar Open! După parcursul bun de la Phillip Island Trophy, jucătoarea din România a fost nevoită să se recunoască, astăzi, învinsă, în numărul minim de seturi, de americanca Bethanie Mattek – Sands.

Turneul de la Doha nu a fost cu noroc nici pentru cea de-a doua tenismenă din ţara noastră, care a luat startul în calificări. Patricia Ţig a călcat pe urmele Monicăi Niculescu şi a părăsit competiţia de la Qatar Open încă din turul întâi.

Nerefăcută complet după accidentarea care a obligat-o să se retragă din meciul cu elveţianca Jil Belen Teichmann, din optimile de finală de la Phillip Island Trophy, românca în vârstă de 26 de ani nu s-a regăsit deloc în debutul disputei cu americanca Bethanie Mattek – Sands.

Patricia Ţig îşi ia adio de la Qatar Open! Serviciul nu a ajutat-o

Serviciul lui Ţig s-a clătinat încă din primele game-uri, iar jucătoarea din SUA a reuşit să preia, în scurt timp, iniţiativa pe tabela de marcaj. Deşi a fost la un pas să echilibreze balanţa la mijlocul setului şi să-şi recupereze break-ul pierdut (2 – 3), sportiva născută la Caransebeş nu a rezistat presiunii şi şi-a cedat, încă o dată, propriul serviciu.

Actul inaugural al acestei partide s-a încheiat, în cele din urmă, cu un categoric 6 – 3 pentru Mattek – Sands, care s-a confruntat totuşi cu oarece emoţii pe final, având nevoie de nu mai puţin de cinci mingi pentru a închide setul.

Start cu stângul şi în setul secund

Patricia Ţig nu şi-a revenit nici în cea de-a doua parte a întâlnirii de la Qatar Open. Românca originară din judeţul Caraş – Severin a început cu stângul şi serviciul său a fost străpuns, din nou, de americancă, chiar în primul game.

Eleva lui Răzvan Sabău s-a aflat într-o cursă continuă pentru a o prinde din urmă pe Mattek – Sands, însă jocul tenismenei din Statele Unite ale Americii a funcţionat de minune. La capătul unui duel, care s-a întins pe durata a o oră şi treizeci de minute, Mattek – Sands şi-a adjudecat şi setul secund, cu scorul de 6 – 2.