Patricia Ţig îşi ia adio de la Qatar Open! După parcursul bun de la Phillip Island Trophy, jucătoarea din România a fost nevoită să se recunoască, astăzi, învinsă, în numărul minim de seturi, de americanca Bethanie Mattek – Sands.

Turneul de la Doha nu a fost cu noroc nici pentru cea de-a doua tenismenă din ţara noastră, care a luat startul în calificări. Patricia Ţig a călcat pe urmele Monicăi Niculescu şi a părăsit competiţia de la Qatar Open încă din turul întâi.

Nerefăcută complet după accidentarea care a obligat-o să se retragă din meciul cu elveţianca Jil Belen Teichmann, din optimile de finală de la Phillip Island Trophy, românca în vârstă de 26 de ani nu s-a regăsit deloc în debutul disputei cu americanca Bethanie Mattek – Sands.

Patricia Ţig îşi ia adio de la Qatar Open! Serviciul nu a ajutat-o

Serviciul lui Ţig s-a clătinat încă din primele game-uri, iar jucătoarea din SUA a reuşit să preia, în scurt timp, iniţiativa pe tabela de marcaj. Deşi a fost la un pas să echilibreze balanţa la mijlocul setului şi să-şi recupereze break-ul pierdut (2 – 3), sportiva născută la Caransebeş nu a rezistat presiunii şi şi-a cedat, încă o dată, propriul serviciu.

Actul inaugural al acestei partide s-a încheiat, în cele din urmă, cu un categoric 6 – 3 pentru Mattek – Sands, care s-a confruntat totuşi cu oarece emoţii pe final, având nevoie de nu mai puţin de cinci mingi pentru a închide setul.

Start cu stângul şi în setul secund

Patricia Ţig nu şi-a revenit nici în cea de-a doua parte a întâlnirii de la Qatar Open. Românca originară din judeţul Caraş – Severin a început cu stângul şi serviciul său a fost străpuns, din nou, de americancă, chiar în primul game.

Eleva lui Răzvan Sabău s-a aflat într-o cursă continuă pentru a o prinde din urmă pe Mattek – Sands, însă jocul tenismenei din Statele Unite ale Americii a funcţionat de minune. La capătul unui duel, care s-a întins pe durata a o oră şi treizeci de minute, Mattek – Sands şi-a adjudecat şi setul secund, cu scorul de 6 – 2.