Evenimentul Zilei > Actualitate > Patriarhul TACE, preoţii REACŢIONEAZĂ. Arhiepiscopul Dunării de Jos a CEDAT presiunii mediatice şi a luat atitudine
Patriarhul TACE, preoţii REACŢIONEAZĂ. Arhiepiscopul Dunării de Jos a CEDAT presiunii mediatice şi a luat atitudine

Patriarhul TACE, preoţii REACŢIONEAZĂ. Arhiepiscopul Dunării de Jos a CEDAT presiunii mediatice şi a luat atitudine

ÎPS Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a săvârşit luni o slujbă la biserica Vovidenia din Galaţi, unde se află depus trupul neînsufleţit al tinerei Valentina Florea, de 27 de ani, care a murit în incendiul din clubul Colectiv.

După slujbă, arhiereul locului a îndemnat gălăţenii să fie alături de familia tinerei care plăteşte un greu tribut în suferinţă, dar a spus că trebuie solidaritate şi cu victimele incendiului care suferă acum pe un pat de spital, informează Agerpres.  

"Tocmai de aceea am rugat astăzi preoţii din municipiile Galaţi şi Brăila, şi acolo s-a pierdut viaţa unui tânăr, să ne mobilizăm şi s-a creat de pe 1 noiembrie un centru pentru donare de sânge la clinica în cadrul orfelinatului eparhial. Am rugat şi preoţii şi profesorii de religie spre a sensibiliza şi tinerii spre a dona sînge şi a face apel la donare. Toată luna noiembrie dorim să se facă acest lucru deoarece răniţii din Bucureşti vor avea încă multă nevoie de acum încolo", a spus IPS Casian.

La ieşirea din biserică arhiepiscopul a aprins lumînări în memoria Valentinei, care va fi înmormântată, marţi, în Cimitirul Sf. Lazăr.