Păstrăv în crustă crocantă. Rețeta ideală pentru masa de Florii

Păstrăv în crustă crocantă. Rețeta ideală pentru masa de Florii Sursa: dreamstime.com

Ultima zi de dezlegare la pește din postul Paștelui se apropie. Duminică, credincioșii ortodocși sărbătoresc Floriile, iar cu acest prilej se pot bucura de preparate alese. Această rețetă de păstrăv în crustă crocantă va arăta spectaculos pe masa de sărbătoare, iar gustul va fi pe măsură. În plus, preparatul se poate servi alături de garnitura favorită sau doar de mămăligă și mujdei de usturoi.

Păstrăv în crustă crocantă

Fie că este gătit la cuptor, la abur sau prăjit, păstrăvul va fi la fel de gustos. Carnea are un gust dulceag și poate fi asociată cu diverse garnituri. Cartofii natur, orezul sau legumele gratinate sunt câteva variante care vor completa perfect aroma acestui preparat.macrou

Ingrediente:

  • 4 păstrăvi (proaspeți sau refrigerați)
  • 3 linguri de pesmet
  • 1 lingură de mălai
  • 2 vârfuri de cuțit de sare de mare
  • 2-3 linguri de ulei de măsline
  • piper

Mod de preparare

Păstrăvii se spală sub jetul de apă și se usucă bine pe prosoape de hârtie. Acest pas este esențial și va ajuta ca întreaga crustă crocantă să rămână întreagă și după procesul de gătire.

Ne puteți urmări și pe Google News

Peștii se condimentează cu sare de mare și piper și se se trec prin pesmet și mălai.  Aceștia se așează pe rând în tavă, iar cu ajutorul unei pensule se ung pe ambele părți cu puțin ulei de măsline.

Reţeta cu păstrăv prăjit în crustă de mălai pe care nu trebuie s-o ratezi. Cum obții crusta rumenă şi crocantă fără să usuci carnea

Sursa foto: Pixabay

Păstrăv în crustă crocantă. Garnitura perfectă pentru acest preparat

În primele 10 de coacere, tava se acoperă cu un capac sau folie de aluminiu. Ulterior, acesta se îndepărtează de deasupra, astfel încât crusta să devină crocantă.

Această rețetă de păstrăv în crustă crocantă poate fi completată de o garnitură de cartofi natur și mujdei de usturoi. Cartofii se curăță și pun la fiert în apă cu un praf de sare. După ce s-au fiert, aceștia se scot și se taie în patru sau chiar în două. Peste ei se adaugă pătrunjel verde, sare și piper.