Cartofii noi, perfecți pentru zilele de post. Două rețete simple și apetisante

Sursa foto: Pixabay

Cartofii noi au apărut deja în piețe, iar aceștia pot fi incluși în numeroase rețete de post. De altfel, în afara acestei rânduieli religioase, alături de o friptură, cartofii noi vor reprezenta garnitura perfectă. Iată cât de ușor se pot pregăti la cuptor.

Cartofi noi la cuptor. Rețeta de post

În prezent, rețul unui kilogram de cartofi noi ajunge la 20 de lei. Următoarele săptămâni acesta ar urma să scadă. Această variantă poate fi ideală pentru Postul Paștelui. Alături de o salată de crudități sau chiar de murături, acest preparat va constitui un prânz delicios.

Sursa foto: Pixabay

În plus, rețeta poate fi pregătită și în zilele cu dezlegare la peste. Această garnitură poate fi oferită și celor mici.

Ingrediente:

  • o jumătate de kilogram cartofi noi
  • usturoi verde tocat mărunt 
  • o lingură de ulei (măsline)
  • o ceapă mică
  • o legătură mărar verde
  • o legătură de pătrunjel

Mod de preparare

Având în vedere că se vor folosi cu coajă, cartofii se spală bine sub jetul de apă. În funcție de dimensiunea dorită, aceștia se pot tăia în patru sau se pot pune la cuptor întregi.

Separat, ceapa și usturoiul se toacă mărunt. Uleiul, sarea și piperul se adaugă peste acestea și se amestecă bine. Compoziția obținută se adaugă peste cartofi și se amestecă, astfel încât aceștia să fie acoperiți de uleiul aromat cu verdețuri și ceapă.

De asemenea, la final de adaugă mărarul și pătrunjelul tocat. Preparatul se introduce la cuptor pentru 45-50 de minute. Procesul de gătire al cartofilor noi este mult mai rapid. Pentru a obține crusta crocantă, aceștia pot fi lăsați la cuptor 5-10 minute în plus.

Sursa foto: Pixabay

Cartofi noi cu maioneză de post

Acești cartofi la cuptor pot fi transformați într-o salată delicioasă, cu maioneză de post. Preparatul va arăta excepțional, iar gustul este unil pe măsură. Maioneza de post se prepară cu 200 ml lapte de soia. Peste acesta se adaugă o lingură de muștar, zeamă de lămâie, sare și piper. Treptat, se adaugă 400 ml ulei de floarea-soarelui. Maioneza de post va fi gata în 5 minute.