Salata orientală este unul dintre cele mai simple rețete de preparat. În plus, este perfectă pentru această perioadă din an când în piețele din România găsești toate legumele necesare.
Rețetă. Salata orientală de vară este un preaparat foarte ușor de făcut și poate fi servită alături de un fel principal sau ca masă de prânz sau cină pentru că este destul de sățioasă. De asemenea, timpul de preparare nu este îndelungat și poți să adaugi legumele preferate. În plus, salata orientală este perfectă pentru această perioadă din an, când în piețele din țară găsești legume proaspete și de sezon.
Ingredientele pe care le vei folosi sunt destul de ieftine, iar multe dintre acestea se găsesc în aproape toate gospodăriile. Pentru această rețetă vei avea nevoie de următoarele produse:
- patru sau cinci cartofi noi, fierţi în coajă şi tăiaţi cubuleţe;
- două roşii tăiate cubuleţe;
- doi castraveţi murați tăiaţi cubuleţe;
- două ouă fierte tari;
- 200 de grame de măsline negre;
- o ceapă mică;
- sare și piper negru măcinat, după gust;
- oregano;
- oţet;
- o lingură cu muştar;
- ulei de măsline.
Mod de preparare salată orientală de vară
Pentru început, va trebui să speli cartofii foarte bine și să îi fierbi cu tot cu coajă. Ulterior, îi vei lăsa la răcit și îi vei tăia în cubulețe. Ceapa o vei tăia julien, iar restul ingredientelor în cubulețe de mărime potrivită. Amestecă foarte bine toate ingredientele și presară un praf de sare peste ele. Sosul de muștar îl vei pregăti separat într-un bol. Adaugă oțetul, uleiul de măsline, sare, piper și muștar. Amestecă foarte bine și toarnă sosul peste celelalte ingrediente.
Salata orientală de vară se servește rece alături de un fel principal de mâncare sau singură, în funcție de preferințe. Această salată este un preparat destul de popular în România și pentru că sunt folosite ingrediente pe care le găsești aproape în toate gospodăriile. În plus, mulți români aleg să elimine ouăle de pe lista ingredientelor pentru a putea să o consume în zilele de post.