Pas uriaș în tratarea deficiențelor auditive. Medicii au redat auzul unei paciente în doar 16 minute

Pas uriaș în tratarea deficiențelor auditive. Medicii au redat auzul unei paciente în doar 16 minute Sursa foto: Arhiva EvZ

O pacientă de numai 18 luni din Marea Britanie, născută cu deficiențe de auz și-a recăpătat auzul după ce a fost supusă unei terapii genetice experimentală. Medicii susțin că noua descoperire ar putea revoluționa tratarea neuropatiei auditive.

Speranțe pentru persoanele cu deficiențe de auz

Opal Sandy suferă de neuropatie auditivă, o afecțiune care blochează transmiterea impulsurile nervoase de la urechea internă către creier. Afecțiunea poate fi cauzată de o genă defectuoasă.

După o intervenție chirurgicală de numai 16 minute, sistemul auditiv al copilei și-a revenit aproape perfect. În timpul operației, medicii i-au administrat o perfuzie cu o copie funcțională a genei.

Doctorul Manohar Bance, profesorul coordonator al studiului, a subliniat că rezultatele sunt peste aștepările inițiale. Totodată, medicul a evidențiat că tratamentul poate fi un remediu pentru pacienții care suferă de neuropatie auditivă.

Ne puteți urmări și pe Google News
Deficiențe de auz

Sursa foto: Arhiva EvZ

Pas uriaș în tratarea neuropatiei auditive

„Avem rezultate de la Opal care sunt spectaculoase. Așa că sperăm că tratamentul ar putea fi un potențial remediu”, a declarat Manohan Bance. Neuropatia aditivă apare din cauza unei disfuncții a genei OTOF, genă responsabilă de secreția proteinei otoferlină. Concret, celulele din ureche nu au cum să comunice cu nervul auditiv

Un al doilea pacient a beneficiat de același tratament cu terapie genetică. Și în acest caz au fost înregistrate rezultate pozitive. Cercetarea coordonată de profesorul Manohar Bance se desfășoară pentru moment doar pentru trei pacienți cu deficiențe de auz, printre care și Opal.

tratamen neuropatie auditivă

Sursa foto: Arhiva EvZ

Studiul se va extinde la alți 18 pacienți cu deficiențe de auz

Alți trei pacienți urmează să fie incluși în studiul medical derulat în Marea Britanie. În cazul în care rezultatele vor fi pozitive, studiul se va extinde la alți 18 copii. Opal este prima pacientă la nivel mondial care a beneficiat de terapia respectivă.

„Opal este primul pacient la nivel global care va primi terapia și este „cel mai tânăr la nivel global care a fost realizat până în prezent, din câte știm noi”, a declarat profesorul Manohan Bance, potrivit publicației britanice The Guardian.