Evenimentul ZileiInternationalPartidul Verzilor din Germania recomandă mâncărurile vegane pentru a salva mediul înconjurător

Partidul Verzilor din Germania recomandă mâncărurile vegane pentru a salva mediul înconjurător

Partidul Verzilor din Germania recomandă mâncărurile vegane pentru a salva mediul înconjurător
Schimbările climatice au început să afecteze întreaga planetă, în diferite forme, în funcție de regiune. Temperaturile record și precipitațiile anuale tot mai mari provoacă pagube imense, milioane de oameni fiind afectați. Partidul Verzilor din Germania a găsit o soluție prin care, fiecare, poate ajuta la combaterea schimbărilor climatice.

Grupul Verzilor din orașul german Bremen a cerut populației să reducă drastic consumul de carne și să treacă la mâncăruri vegane, precizând că este nevoie de sacrificii personale pentru a opri schimbările climatice.

Potrivit documentului, politicienii locali Verzi susțin că este nevoie de o reducere a consumului de carne cu 75%, iar în viitor, jumătate din produsele din meniul restaurantelor să fie vegane.

Ne puteți urmări și pe Google News

De asemenea, reprezentanții partidului Verzilor au precizat că alimentația care include consumul de carne „are consecințe asupra schimbărilor climatice”, iar cel mai „prietenos mod de a mânca” este mâncarea vegană.

„În toate domeniile, gătitul fără produse de origine animală trebuie să devină un standard”

În ciuda propunerilor venite din partea politicienilor, membrii comunității gastronomice din Bremen au precizat că nu vor renunța la produsele din carne, amintind că politicienii nu trebuie să se implice în viața și dieta cetățenilor.

„Trebuie să convingi oamenii dacă vrei să faci afaceri mai sustenabil și mai ecologic. Acest lucru nu poate fi realizat prin interdicții sau cerințe legale. Prohibiția a arătat deja că acest lucru nu funcționează”, a declarat Thorsten Lieder, purtător de cuvânt al industriei alimentare locale.

Măsurile propuse de către Partidul Verzilor vin în contextul în care ministrul federal al agriculturii, Cem Özdemir, a precizat că germanii consumă prea multă carne. Oficialul neamț a propus o taxă pe carne pentru a limita consumul.

„Ar trebui să mâncăm mai puțină carne în general și să ne asigurăm că provine de la animale care sunt ținute într-o manieră adecvată speciei”, a spus ministrul federal al agriculturii în urmă cu o lună. Mai mult, politicianul german a precizat că cei care mănâncă sănătos protejează clima și ajută situația alimentară la nivel global.

„Este mai sănătos, bun pentru climă și ajută la situația alimentară globală, deoarece zonele de care aveam nevoie anterior pentru cultivarea hranei pentru animale se eliberează.”, scrie RMX.


Accesează: