Evenimentul Zilei > Politica > Partidele fantomă ale Romaniei. Au primit amenzi mari de la Autoritatea Electorală
Partidele fantomă ale Romaniei. Au primit amenzi mari de la Autoritatea Electorală

Partidele fantomă ale Romaniei. Au primit amenzi mari de la Autoritatea Electorală

Autoritatea Electorală Permanentă a publicat în Monitorul Oficial al României, date cu privire la un control de amploare efectuat la mai multe partide politice de care nu a auzit nimeni.

Puțini români, spre deloc, cunosc faptul că în România, există Partidul Pirat, Partidul România Modernă și Demnă, Partidul Mișcarea pentru Medgidia sau Partidul Constanța Altfel.

Cel mai tare nume de partid este cel al Partidului Costineștiul Unit, înființat probabil de mai multe persoane care fie au tras o petrecere pe cinste și au uitat ce au făcut, fie au vrut să pună la cale ceva memorabil, în amintirea vremurilor când stațiunea era cu adevărat una a tineretului.

”Partidul Costineștiul Unit a fost sancționat cu amendă de 15.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor … privind finanțarea activității partidelor politice și campaniilor electorale”, se arată în Monitorul Oficial.

Concluziile controlului efectuat la AEP au fost că cei de la Partidul Costineștiul Unit ”nu au transmis raportul detaliat cu privire al veniturilor și cheltuielilor realizate în anul 2021”.

Tot cu 15.000 de lei a fost amendat și Partidul Mișcarea pentru Medigidia, dar și alte partide despre care nu a auzit nimeni

UDMR a fost controlat

În Monitorul Oficial al României, din 11 ianuarie 2023, a fost publicat și raportul cu privire la controlul efectuat la Uniunea Democrată a Maghiarilor din România.

Ca urmare a verificărilor efectuate asupra documentelor contabile, inspectorii Autorității Electorale Permanentă au constatat că în anul 2021, veniturile Uniunii Democrate Maghiare din România au totalizat 38.940.360,31 lei, aproape opt milioane de euro, din care venituri proprii în cuantum de 2.099.950,31 lei.

Veniturile proprii provin din cotizații ale membrilor de partid în sumă de 1.838.226,52 lei, donații în sumă de 157.164,50 lei, dobânzi în sumă de 5.481,95 lei, alte venituri din activități fără scop patrimonial în sumă de 99.077,34 lei.

Cheltuielile au fost în sumă de 31.073.500,15 lei, din care cheltuieli din surse proprii au fost în valoare de 1.936.427,80 lei.

Uniunea Democrată Maghiară din România a fost sancționată cu avertisment
ca urmare a nerespectării prevederilor privind finanțarea activității partidelor politice și a campaniilor electorale.

În plus, inspectorii AEP au aplicat și o amendă în cuantum de 20.000 lei unor prevederi din legea electorală, fiind dispusă și confiscarea sumei de 1.050 lei.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: