Evenimentul Zilei > Justitie > Parlamentul vrea să dea noi beneficii magistraților. În loc de chirie, bani de rată la casă
Parlamentul vrea să dea noi beneficii magistraților. În loc de chirie, bani de rată la casă

Parlamentul vrea să dea noi beneficii magistraților. În loc de chirie, bani de rată la casă

Un proiect de lege al liberarilor prevede ca magistrații detașați în afara localității de domiciliu să poată primi bani pentru a plăti ratele la bancă pentru a-și cumpăra o casă, în loc să primească bani de chirie, cum se întâmplă în present.

Proiectul a fost depus de către aleșii liberali, în aprilie, fiind în dezbaterea primei camere sesizate, Senatul. A primit deja aviz al Comisie juridice, iar termenul de adoptare tacită, dacă nu ajunge pe ordinea de zi a plenului camerei superioare a Parlamentului, se împlinește pe 26 septembrie. În proiectul de lege nu sunt incluși doar magistrații, ci și grefierii care deja plătesc rate la bancă, dar și pentru cei care acum îți propun să nu mai stea în chirie și să își ia o casă.

Iată care sunt cele trei aliniate noi:

(1¹) Judecătorii, procurorii, personalul asimilat acestora şi magistraţii-asistenţi îndeplinesc condiţiile de acordare a compensaţiei lunare pentru chirie, potrivit alin.(l) şi (2), care contractează un credit ipotecar/imobiliar destinat achiziţionării unei locuinţe beneficiază de compensaţia lunară pentru chirie, pe o perioadă ce nu poate depăşi durata de derulare a creditului respectiv, pentru plata ratei sau a unei fracţiuni din rata aferentă creditului. In această situaţie, compensaţia lunară pentru chirie se acordă în cuantumul prevăzut la alin.(2), dar nu poate depăşi rata lunară plătită pentru creditul ipotecar/imobiliar.

(1²) în situaţia prevăzută la alin.(l *), compensaţia lunară pentru chirie se acordă pentru o singură locuinţă achiziţionată pe timpul carierei. Compensaţia lunară pentru chirie nu se poate acorda concomitent pentru situaţia prevăzută la alin.(l) şi pentru situaţia prevăzută la alin.(l’), caz în care judecătorii, procurorii, personalul asimilat acestora şi magistraţiiasistenţi optează pentru una dintre aceste situaţii.

(1³) Pentru persoanele prevăzute la alin. (L), sumele pot fi justificate cu un contract de vânzare-cumpărare cu plata în rate a unei locuinţe”, se arată în forma inițiatorilor.

 

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: