Evenimentul Zilei > Horoscop > Parlamentul European este preocupat de starea libertății presei. HOROSCOPUL LUI DOM PROFESOR
Parlamentul European este preocupat de starea libertății presei. HOROSCOPUL LUI DOM PROFESOR

Parlamentul European este preocupat de starea libertății presei. HOROSCOPUL LUI DOM PROFESOR

O zi favorabilă, în sensul că te simţi în formă, fizic şi psihic. Situaţia te îngrijorează, dar poţi lucra spre folosul tău. Nu exagera greutăţile şi obstacolele, lucrurile se pot rezolva.

Libertatea media s-a deteriorat în ultimii ani, spune textul, iar epidemia de Covid19 a exacerbat această deteriorare.

Amintind jurnaliștii uciși în ultimii ani, deputații europeni fac apel la personalitățile publice să se abțină de la denigrarea jurnaliștilor și insistă asupra obligației legale de a ancheta orice atac, subliniind faptul că femeile jurnaliste sunt în mod special vulnerabile și ar trebui să beneficieze de o protecție suplimentară.

În declarație se mai amintește că proprietatea asupra media este concentrată în mâinile unui prea mic număr de persoane, iar pluralismul este în pericol, ceea ce face și mai dificilă lupta contra propagării dezinformării. Deputatii cer țărilor europene să ia măsuri pentru a evita concentrarea excesivă și a garanta transparența. Ei critică guvernele pentru ingerințele invazive în publicitatea publică și arată că fondurile europene nu trebuie cheltuite pentru media controlate de guverne sau pentru propagandă politică.

PAGINA ANTERIOARA CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE