Evenimentul ZileiSocialPărintele Sorin Grecu, cel care a făcut să dispară statuia lui Lenin din fața Casei Presei, va fi inmormântat joi, în curtea Bisericii din Peretu

Părintele Sorin Grecu, cel care a făcut să dispară statuia lui Lenin din fața Casei Presei, va fi inmormântat joi, în curtea Bisericii din Peretu

Părintele Sorin Grecu, cel  care a făcut să dispară statuia lui Lenin din fața Casei Presei, va fi inmormântat joi, în curtea Bisericii din Peretu
Corpul neînsuflețit al părintelui Sorin Grecu, care a decedat de COVID în Marea Britanie, va fi adus în țară miercuri.

Preotul Sorin Grecu a făcut greva foamei pentru ca statuia lui Lenin să dispară din Piaţa Presei Libere, locul unde acum se află monumentul „Aripi”, închinat Mişcării de Rezistenţă Anticomuniste.

„Nu voi pleca de aici şi nu voi încheia greva foamei, până nu se va da jos. Este dorinţă personală, nu reprezint pe nimeni”, spunea preotul Sorin Grecu în martie 1990, când își începuse protestul lângă statuia lui Lenin.

Cu onoruri militare

Parintele Sorin Grecu va fi înmormântat în curtea Bisericii din Peretu, județul Teleorman, cu onoruri militare.

Miercuri 19 Ianuarie 2022, de la ora  16:30 când trupul va fi adus in țara, va avea loc la București, în Piața Presei Libere, un scurt moment comemorativ la Monumentul ARIPI al victimelor represiunii comuniste, unde se va depune și o coroană de flori în memoria acestor eroi și în amintirea acțiunii civice a Părintelui Sorin Grecu de îndepărtare a simbolurilor comuniste din locurile publice, începute acum 32 de ani și continuate apoi și în celelalte țări din Estul Europei.

În semn de recunoștință, Parintele Sorin Paul Grecu a fost decorat post-mortem de Președintele României cu Ordinul Pentru Merit in grad de Cavaler.

La Biserica Sfântul Ilie – Rahova

Tot miercuri, de la ora 19 va avea loc o slujbă de pomenire ținută de foștii colegi de Facultate și Seminar ai Părintelui la Biserica Sfântul Ilie – Rahova (în zona Piața Unirii).

Biserica Sfântul Ilie – Rahova se află pe strada Constantin Silvestru nr. 79 și strada Sfântul Ilie, pe unde trecea cândva Calea Rahovei.

Se numea atunci Biserica de la Gorgănel. În perioada demolărilor din anii comunismului a fost translatată 51 m, pe pod rulant pentru a face loc Bulevardului Unirii.

În drum spre biserică va fi o scurta oprire în Piața Universității la Troița Eroilor din Decembrie  și la Crucea Basarabiei.


Accesează: