Partidului Ecologist Roman, a transmis, printr-un comunicat de presă citat de site-ul Luju.ro, Tudorel Toader s-a făcut de rușine, iar în acest moment este doar o marionetă. După parerea lui Dănuţ Pop, Toader a fost umilit de Procurorul General al României, care a ignorat Raportul de evaluare făcut de ministrul Justiţiei, anunţând continuarea anchetei privind adoptarea OUG 13/2017.

Iată comunicatul preşedintelui Partidului Ecologist Român, Dănuţ Pop: 

„Tudorele, du-te acasă! 

Talentul scriitoricesc al ministrului Justiţiei nu l-a impresionat pe procurorul general. Augustin Lazăr s-a şters în părţile intime cu toate cele 19 pagini redactate de Tudorel Toader. Mai ales cu concluzia potrivit căreia Ministerul Public nu are competenţă de a desfăşura activităţi de cercetare penală cu privire la legalitatea şi oportunitatea unui act normativ adoptat de legiuitor. Aşa se explică anunţul lui Lazăr legat de continuarea anchetei împotriva Guvernului pentru adoptarea OUG 13/2017. 

În aceste condiţii, lui Tudorel Toader nu-i mai rămâne decât să-şi dea demisia. S-a umplut de ridicol pentru că i-au tremurat izmenele în faţă tandemului Kovesi-Lazăr. şi-a ştirbit singur autoritatea. Acum, nu mai reprezintă nimic, cel mult o marionetă. Codruţa Kovesi şi Augustin Lazăr îi rad în nas, prin urmare mandatul lui s-a încheiat! 

Dănuţ Pop 

Preşedinte Partidul Ecologist Român”.