Parchetul General și SRI, solicitate să ELIBEREZE copii după PROTOCOALE

Parchetul General și SRI, solicitate să ELIBEREZE copii după PROTOCOALE

Procurorul General al României și directorul SRI au primit o cerere pentru eliberarea unei copii a protocolului/protocoalelor dintre Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și Ministerul Apărării Naționale, dar și si cu celelalte servicii secrete și/sau ministere

Cererea către procurorul general și directorul SRI a fost făcută de către Asociația 21 Decembrie 1989, care mai solicită numele procurorilor militari care au făcut parte din echipele operative comune cu SRI.

Iată textul integral al solicitării:

Catre Ministerul Public Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie

Domnului Augustin Lazar Procurorul General al Romaniei

Domnule Procuror General,

Asociatia 21 Decembrie 1989 si membrii sai, solicita Ministerului Public, Procurorului General al Romaniei si Directorului SRI eliberarea unei copii a protocolului/protocoalelor dintre Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatiei si Justitie si Ministerul Apararii Nationale (si cu celelalte servicii secrete si/sau ministere), in temeiul dreptului constitutional la informare (care include necesitatea de a cunoaste, circumscrisa art.31 din Constitutie), avand in vedere si gravitatea incalcarii interdictiei speciale prevazute de art.7 din Legea organica nr.303/2004 pentru magistrati, de a nu colabora cu serviciile de informatii.

Este cunoscut ca Ministerul Apararii Nationale apare ca organizator de represiune si parte responsabila civilmente atat fata de victimele din Decembrie 1989 cat si fata de victimele evenimentelor din 13-15 iunie care sunt crime impotriva umanitatii.

In virtutea acestei pozitii procesuale, judecatorul la Curtea EDO din partea Romaniei, doamna Iulia Motoc, dupa ce sotul sau a fost numit ministru al Apararii, a decis sa se abtina din dosarele privind perioada infractionala Decembrie 1989 - iunie 1990, a cerut Curtii EDO sa fie dispensata de dosar si Curtea EDO i-a primit de indata acesta cerere - fiind un exemplu de buna practica, el trebuind a fi urmat.

Totodata, va solicitam sa ne comunicati cine sunt procurorii militari care au facut parte din echipele operative comune cu MApN, MAI, SRI si cu celelalte servicii, avand in vedere ca dosarele privind perioada infractionala Decembrie 1989- iunie 1990 au fost abuziv inchise in 2009 si iar in 2015 desi intre 2011 si 2014 Curtea Europeana a Drepturilor Omului a stabilit prin mai multe hotarari de notorietate, ca faptele sunt imprescriptibile, fiind crime impotriva umanitatii . Aceasi lucru vi-l solicitam pentru procurorii celorlalte sectii.

Potrivit art. 7 alin.(1) din Legea nr.303/2004 - Judecătorii, procurorii, magistraţii-asistenţi, personalul de specialitate juridică asimilat acestora şi personalul auxiliar de specialitate al instanţelor judecătoreşti şi parchetelor nu pot fi lucrători operativi, inclusiv acoperiţi, informatori sau colaboratori ai serviciilor de informaţii. (...)

 Alin.(4) al aceluiasi articol 7 stabileste ca incălcarea dispoziţiilor alin. (1) conduce la eliberarea din funcţia deţinută, inclusiv cea de judecător sau procuror.

Prin urmare, date fiind aceste interdictii prevazute de legea organica, introduse prin Legea nr. 247/2005 de reforma a Justitiei, initiata in ministeriatul Macovei, astfel de Protocoale, care adauga la lege si nesocotesc interdictiile, sunt neavenite, pentru ca, avand o forta juridica inferioara nu pot deroga de la lege, sunt nelegale si si-au pierdut caracterul de informatie clasificata, asa cum rezulta si din corecta interpretare a legii nr.182/2001 privind informatiile clasificate si a legii nr. 544/2001 privind informatiile de interes public.

 

Ne puteți urmări și pe Google News