Evenimentul Zilei > Justitie > Parchetul General solicită instanţei SUSPENDAREA dizolvării HEXI PHARMA
Parchetul General solicită instanţei SUSPENDAREA dizolvării HEXI PHARMA

Parchetul General solicită instanţei SUSPENDAREA dizolvării HEXI PHARMA

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au solicitat Judecătoriei Sectorului 5 suspendarea dizolvării companiei Hexi Pharma, primul termen stabilit de instanţă fiind luni, 16 mai.

O solicitare a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu privire la suspendarea dizolvării ori lichidării companiei Hexi Pharma a fost înregistrată pe rolul Judecătoriei Sectorului 5 din Capitală.

Solicitarea vine după ce conducerea Hexi Pharma a anunţat miercuri că a dispus începerea procedurilor legale pentru închidere şi retragerea a toate produsele de pe piaţă, cu precizarea că firma îşi cere oficial scuze, în urma rezultatelor anunţate cu privire la produsele companiei.

Amintim că produsele Hexi Pharma prezintă diferenţe de concentraţie a substanţelor, între valoarea declarată şi cea măsurată, conform primelor teste oficiale  anunţate de către secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Victor Strâmbu. Acesta din urmă a anunţat că toate produsele Hexi Pharma vor fi reatrase de pe piaţă iar firma a fost amendată cu 40.000 de lei, informează Mediafax.

În data de 10 mai, a fost înregistrat un dosar pe rolul Tribunalului Bucureşti, prin care firma solicită intrarea în insolvenţă, cu primul termen de judecată stabilit pe 17 mai. Potrivit informaţiilor care apar în cererea de insolvenţă, firma Hexi Pharma ar avea datorii de 23.426.229 lei, scrie Mediafax