Evenimentul Zilei > Justitie > Un europarlamentar influent demască aranjamentele din spatele Parchetului European. Jocurile au fost făcute. Se știe cine câștigă
Un europarlamentar influent demască aranjamentele din spatele Parchetului European. Jocurile au fost făcute. Se știe cine câștigă

Un europarlamentar influent demască aranjamentele din spatele Parchetului European. Jocurile au fost făcute. Se știe cine câștigă

Marți, 26 februarie, Laura Codruța Kovesi, va fi audiată în Comisia LIBE din Parlamentul European. Aceasta candidează pentru funcția de procuror-șef al Parchetului European. Un europarlamentar face dezvăluiri incendiare despre cine va câștiga această selecție. O țară importantă este implicată.

Marți, 26 februarie, Laura Codruța Kovesi, va fi audiată în Comisia LIBE din Parlamentul European, pentru funcția de procuror-șef al Parchetului European. 

Europarlamentarul PSD, Claudia Țapardel, a declarat că Laura Codruța Kovesi ar fi trebuit să înțeleagă că nu poate candida pentru o asemenea funcție, mai ales că nu a fost propunerea României. 

Țapardel a amintit de evaluarea făcută de către Ministerul Justiției, ceea ce a dus la revocarea Laurei Codruța Kovesi de la conducerea DNA, care dovedește că „din punct de vedere managerial, doamna Kovesi a eșuat”. Ea consideră că fostul procuror-șef al DNA ar fi trebuit să se retragă din procedura de selecție.

Claudia Țapardel afirmă că „indiferent cine va câștiga sau va fi selectat pentru funcția de procuror european, va câștiga Germania. Într-adevăr, doamna Kovesi este susținută pe filieră germană, sunt numeroși eurodeputați germani, din grupul PPE, care o susțin, în mod surprinzător, pe doamna Kovesi. 

Mai avem candidatul Germaniei, iar cel care candidează din partea Franței are o orientare filogermană foarte bine cunoscută la Bruxelles. Germania își dorește atât de mult această poziție pentru că, dincolo de această poziție, există o dezbatere în PE de a lega acordarea fondurilor europene de respectarea statului de drept.”

Europarlamentarul PSD s-a opus ferm unei asemenea propuneri prin care să fie legată finanțarea de la Bruxelles de statul de drept, cu atât mai mult cu cât nu există instrumente de evaluare, informează DCNews.

„Germania duce o politică păguboasă, acesta este substratul candidaturilor de procuror-șef, în spatele acestei propuneri de procuror-șef stă această viziune de a tăia din finanțarea destinată în general țărilor din Centrul și Estul Europei.” a completat europarlamentarul PSD.