Aceasta a dat niște explicații șocante reporterului Antenei 3, într-o intervenție telefonică, afirmând că „în spațiul public au apărut frânturi, au apărut imagini, care de altfel nici nu sunt fidele, că una e cu telefonul mobil, nu poți să spui că este o redare fidelă și știți cum se poate manipula, dacă pot să spun așa, imaginea”.

Tulitu a recunoscut că procuroarea Pițurcă a mers acolo doar în baza mandatului de percheziție, dar această percheziție a fost realizată într-un dosar în care se fac cercetări pentru infracțiunile de lipsire de libertate în mod ilegal, rele tratamente aplicate minorului, nerespectarea măsurilor privind încredinţarea minorului etc. „Mandatul nu a fost dat ca să ridice un copil, ci pentru ca să constate o stare de fapt, că fetița e ținută ilegal acolo”, recunoaște Tena Tulitu, însă încearcă să găsească și o explicație.

Aberantă, însă: „Dacă un copil se zbate, cum credeți că… (…) Doamna procuror nu a luat fetiţa, doamna procuror a constatat că este reţinută ilegal de familia Şărămăt şi a fost prezentată, a fost predată părinţilor şi a vrut să o ducă la Medicină Legală, deoarece se efectuează cercetări pentru infracţiunea de rele tratamente aplicate minorului”, a mai spus şefa Parchetului.

Procurorul general Bogdan Licu a declarat că „încă de vineri după-amiază, în cadrul Secției pentru investigarea infracțiunilor din Justiție, a fost constituit un dosar penal, ce are ca obiect «cercetarea împrejurărilor» în care copilul de 8 ani a fost luat cu forța de la domiciliul asistentei maternale de un procuror”. Și președintele Consiliului Superior al Magistraturii, Lia Savonea, a sesizat Inspectia Judiciară pentru a efectua cercetări cu privire la conduita și modul în care procurorul a intervenit.