Parcarea, interzisă pe Bulevardul Iuliu Maniu. Peste 1.000 de șoferi sunt afectați de noua decizie

Parcarea, interzisă pe Bulevardul Iuliu Maniu. Peste 1.000 de șoferi sunt afectați de noua decizie Loc de parcare. Sursa foto: Derektenhue | Dreamstime.com

Șoferii din Sectorul 6 al Capitalei nu vor mai avea voie să parcheze pe unul dintre cele mai mari bulevarde. Principala cauză este un proiect pilot care intră în vigoare de miercuri, 26 octombrie.

Primăria Sectorului 6 a luat decizia de a interzice parcarea mașinilor pe bulevardul Iuliu Maniu. Acest lucru se va întâmpla doar într-un anumit interval orar. Măsura intră în vigoare chiar din această zi, 26 octombrie. Toți șoferii care obișnuiau să parcheze pe acest bulevard trebuie să știe că încă din această dimineață nu vor mai putea face acest lucru. De această decizie vor fi afectați peste o mie de șoferi.

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a precizat că această decizie a fost luată pentru ca șoseaua să poată fi curățată. Șoferii care nu își vor muta autovehiculele până la ora 10 dimineața riscă să primească amenzi. Așadar, în fiecare zi de miercuri, în intervalul orar 10:00-14:00, parcarea pe bulevardul Iuliu Maniu va fi interzisă. Cu toate acestea, este important de precizat că ideea Primăriei este un proiect pilot. În plus, în funcție de rezultatele acestuia, edilul ia în calcul extinderea proiectului și pe alte bulevarde și străzi principale ale Sectorului 6, cât și pe străzile secundare, informează Antena 3 CNN.

Alte măsuri privind parcările din București emise de Primării

Nicușor Dan a propus, în luna august a acestui an, ca șoferii care folosesc parcările gestionate de Primăria Capitalei să primească amenzi dacă nu plătesc tarifele aferente. Este vorba despre un regulament aprobat de Consiliul General al Capitalei în anul 2019 și care vizează locurile de parcare trasate cu albastru pe domeniul public.

Ne puteți urmări și pe Google News

Tariful se achită doar pe durata zilei. În același timp, locurile de parcare au tarife diferite, în funcție de zona în care se află. În plus, persoanele fizice pot alege abonamente de o zi, o săptămâna, o lună, un semestru sau un an pentru fiecare dintre zonele 0, 1 sau 2 ale Capitalei.

Un loc de parcare fără rezervare costă (plata tarifului permite utilizarea unui loc de parcare fără rezervarea sau nominalizarea acestuia): – 200 de lei/lună în zona 0; – 100 lei/lună în zona 1; – 80 de lei/lună în zona 2.

Un loc de parcare cu rezervare costă (plata tarifului permite utilizarea unui loc de parcare, cu rezervarea acestuia, în intervalul 0.00-24.00): – 900 lei/lună în zona 0; – 700 de lei/lună în zona 1; – 400 de lei/lună în zona 2.