Cincisprezece jurisdicții au pus Uniunea Europeană pe harta neagră a paradisurilor fiscale. Până acum existau doar cinci: Samoa, Samoa americană, Guam, Trinidad Tobago și Insulele Virgine. Mai nou, se mai adaugă alte zece destinații: Aruba, Barbados, Belize, Bermuda, Dominica, Fiji, Insulele Marshall, Oman, Emiratele Arabe Unite și Vanuatu, informează Antena 3.

În aceste oaze fiscale au fost găsiți și milionarii români. Procurorii au identificat traseul banilor lui Ioan Nicolae în dosarul în care a fost condamnat la 3 ani jumate pentru cumpărare de influență. Banii acestuia au trecut prin paradisuri fiscale. Banii ar fi fost externalizați într-o firmă de tip off shore din Insulele Virgine.

Acum câțiva ani, o anchetă a Centrului Internațional de Jurnalism de Investigație menționau oameni politici români cu afaceri în Insulele Virgine. Este vorba despre Cristi Borcea și Sorin Ovidiu Vântu.

Un alt loc ce figurează pe harta de spălat bani este reprezentat de Insulele Marshall. Aici este menționat și Cristian Boureanu.