Noiva do Cordeiro este un mic sat aflat din sud-estul Braziliei, în care reprezentanţii sexului masculin sunt foarte rari. Populaţia este alcătuită din 600 de femei, cea mai mare parte între 20 şi 35 de ani. Unele sunt căsătorite şi au copii, însă soţii lor lucrează departe de casă şi se întorc în sat numai la sfârşitul săptămânii. Băieţii sunt invitaţi să plece din sat când împlinesc 18 ani şi niciunui bărbat nu i se permite să se instaleze printre femei.

Totul se petrece conform unei tradiţii instaurate în 1891, atunci când o tânără condamnată pentru adulter a fost excomunicată, ea şi cele cinci generaţii următoare. Femeia s-a stabilit la Noiva do Cordeiro unde au început să vină şi alte femei şi mame necăsătorite. Au încercat să vină şi bărbaţi, dar degeaba: sexul frumos este la putere în sat, femeile administrând totul, de la agricultură la arhitectură, trecând prin religie, potrivit Agerpres.

Problema generală este că, astfel izolate, femeilor le este greu să îşi găsească sufletul pereche. ”Bărbaţii pe care îi întâlnim aici sunt fie căsătoriţi, fie rude cu noi”, povesteşte Nelma Fernandes, o tânără de 23 de ani care visează să îşi găsească iubirea vieţii, dar refuză categoric să plece din sat.

”Există o grămadă de lucruri pe care femeile le fac mai bine decât bărbaţii. Satul nostru este mai drăguţ, mai bine organizat şi mult mai armonios decât dacă la conducere ar fi bărbaţi”, a adăugat Nelma.