Papa Francisc spune că legile care incriminează persoanele LGBT sunt un „păcat” și o „nedreptate”

Papa Francisc spune că legile care incriminează persoanele LGBT sunt un „păcat” și o „nedreptate” Sursa Foto: Arhiva EVZ

Papa Francisc a spus duminică că legile care incriminează persoanele LGBT sunt un „păcat” și o „nedreptate”, deoarece Dumnezeu îi iubește pe oamenii cu tendințe homosexuale deoarece „sunt copii ai lui Dumnezeu”.

Papa Francisc, care a făcut remarcile sale ca răspuns la întrebarea unui reporter la bordul avionului (foto) cu care se întorcea dintr-o călătorie în două țări în Africa, a primit sprijinul complet al comentariilor sale de la alți doi lideri creștini aflați în avion cu el.

„Incriminarea homosexualității este o problemă care nu poate fi ignorată”, a spus Papa Francisc, care a citat apoi statistici, a căror sursă nu a numit-o, conform cărora 50 de țări incriminează persoanele LGBT „într-un fel sau altul”, iar alte aproximativ 10 au legi care includ pedeapsa cu moartea pentru ei.

Sudanul este unul dintre cele 67 de state care incriminează homosexualitatea, 11 dintre ele cu pedeapsa cu moartea

Dar susținătorii LGBTQ spun că și acolo unde astfel de legi nu sunt aplicate, ele contribuie la un climat de hărțuire, discriminare și violență. Mai exact, 67 de state membre ale ONU continuă să incrimineze relațiile sexuale consensuale între persoane de același sex, conform datelor ILGA World – Asociația Internațională LGBTI. În mai multe țări în care relațiile între persoane de același sex sunt ilegale, pedepsele pot include o posibilă pedeapsă cu moartea.

Ne puteți urmări și pe Google News

Sursa foto: abcnews.

Papa a remarcat că catehismul Bisericii Catolice, sau cartea de învățături, spune că atracția pentru persoane de același sex nu este un păcat, ci actele homosexuale sunt. De asemenea, se spune că persoanele LGBT nu ar trebui să fie marginalizate.

Papa Francisc, aprobat de alți doi lideri creștini

Papa a făcut călătoria în Sudanul de Sud, a doua țară din turneu, ca un pelerinaj de pace împreună cu Arhiepiscopul de Canterbury Justin Welby și Moderatorul Adunării Generale a Bisericii Scoției, Iain Greenshields.

Arhiepiscopul de Canterbury, Justin Welby, a amintit că drepturile LGBTQ se află pe agenda actuală a Bisericii Angliei și a spus că va cita propriile cuvinte ale papei atunci când problema va fi discutată la viitorul Sinod General al Bisericii.

„Mi-aș fi dorit să fi vorbit la fel de elocvent și clar ca papa. Sunt pe deplin de acord cu fiecare cuvânt pe care l-a spus”, a spus Welby.

Ambii lideri creștini se aflau în avionul care se întorcea din Sudanul de Sud și au participat la conferința de presă obișnuită a Papei cu reporterii, o premieră în orice călătorie papală.

Biserica Angliei a decis să permită căsătoriile civile între persoane de același sex

Recent, Biserica Angliei a decis să permită binecuvântările pentru căsătoriile civile între persoane de același sex, dar cu o condiţie, nu se pot căsători în bisericile sale. Vaticanul interzice atât căsătoriile homosexuale, cât și binecuvântările pentru uniunile între persoane de același sex.

Papa Francisc a repetat că Biserica Catolică nu poate permite căsătoria sacramentală a cuplurilor de același sex, dar că a susținut așa-numita legislație privind uniunea civilă care oferă cuplurilor de același sex protecție juridică în probleme precum pensiile, moștenirea și sănătate, informează abcnews.go.com.