Papa Francisc, de urgență la spital. Mesaj alarmant transmis de Suveranul Pontif „Nu mă simt bine”

Papa Francisc, de urgență la spital. Mesaj alarmant transmis de Suveranul Pontif „Nu mă simt bine” Sursa: arhiva EVZ

Papa Francisc a avut nevoie de îngrijiri medicale, după ce a acuzat simptome de gripă. Suveranul Pontif nu a putut citi discursul de la audiența săptămânală din acest motiv.

Papa Francisc a mers la un spital din Roma, pentru un control amănunțit,  relatează agenția italiană de presă ANSA.  Suveranul Pontif le-a spus credincioșilor că „nu se simte bine”, deoarece are gripă. El a ținut, însă, să nu-i îngrijoreze pe participanții de la audiența săptămânala, dând de înțeles că se va recupera în curând.

Papa Francisc, la spital. „Nu mă simt bine. Nu am febră”

Papa Francisc

Suveranul Pontif. Sursă foto: Profimedia Images

Conform sursei citate, Papa Francisc s-a scuzat că nu poate susține discursul săptămânal, deoarece nu se simte bine, însă, a dorit să explice că „nu pare grav, deoarece „nu are febră”.

Papa Francisc a avut în ultima perioadă o serie de probleme de sănătate.  Astfel, și-a anulat întâlnirile de sâmbătă și luni din cauza a ceea ce Vaticanul a numit o „gripă ușoară”

Ne puteți urmări și pe Google News

Săptămâna trecută, Suveranul Pontif s-a adresat mulțimii din Piața Sfântul Petru în mod normal, pentru a transmite mesajul său Angelus.

„Dragi frați și surori, sunt încă puțin răcit”, a declarat Francisc, la acel moment, conform presei italiene.

Suveranul Pontif se confruntă cu probleme respiratorii. Credincioșii sunt îngrijorați

Chirurgul papei Francisc, suspectat de fals în înscrisuri

Papa Francisc. Sursă foto: Profimedia Images

Problemele de sănătate nu-l ocolesc pe Papa Francisc, în vârstă de 87 de ani.

În luna  decembrie 2023,  Suveranul Pontif  a fost nevoit să anuleze o călătorie planificată la reuniunea COP28 privind clima de la Dubai, tot  din cauza efectelor gripei şi a unei infecţii pulmonare.

La începutul anului 2024,  l nu a putut să termine un discurs din cauza unei „bronşite”, așa cum a anunțat Vaticanul. Ulterior, problemele respiratorii i-au cauzat neplăceri și în luna februarie ac. Papa Francisc  a menționat că că se simte mai bine, în ciuda „unor dureri".

Conform presei internaționale, în Argentina, ţara sa natală, Papei  Francisc i-a fost extirpat o parte dintr-un plămân.

Papa are, de asemenea, dificultăţi de mers şi foloseşte în mod frecvent,  un scaun cu rotile sau un baston. Miercuri, 28 fenruarie,  a ajuns la audienţa sa din interior într-un scaun cu rotile.