Suveranul Pontif a povestit că, în scrisoarea primită, un tânăr român i-a adresat o întrebare care l-a emoţionat până la lacrimi. Tânărul a fost abandonat de mama sa de două ori, o dată când avea doar câteva săptămâni, când l-a părăsit într-un olfelinat, și a doua oară când avea 21 de ani, și, deşi a mers să o caute, aceasta a refuzat să aibă vreo legătură cu el. Vaticanul a dat publicității un comunicat de presă în acest sens.

„De ce nu mă acceptă mama mea? M-a abandonat într-un orfelinat și am găsit-o la vârsta de 21 de ani, dar nu s-a comportat bine cu mine și am plecat. Tatăl meu a murit. Ce vină am eu dacă ea nu mă vrea? De ce nu mă acceptă?”,a fost întrebarea tânărului, pentru Papa Francisc, scrie Libertatea.

„Vreau să fiu sincer cu tine. Când am citit întrebarea ta, înainte de discurs, am plâns. Am fost alături de tine cu câteva lacrimi. Pentru că nu ştiu, mi-ai dat mult; la fel şi ceilalţi, dar povestea ta m-a afectat mult. Când vorbim de mamă întotdeauna e ceva… şi în acel moment m-ai făcut să plâng”, a spus Papa, care a explicat că de multe ori părinții își resping copiii dintr-o slăbiciune.

„Mama ta te iubește, dar nu știe cum să o exprime. Ea nu poate să ți-o arate, pentru că viața este grea, este nedreaptă. Îți promit că mă voi ruga pentru ca într-o zi să să vezi iubirea. Nu fiți sceptici, aveți speranță”, le-a mai spus tinerilor Suveranul Pontif.