Evenimentul Zilei > International > Momente de PANICĂ pe Stația Spațială Internațională! Încă puțin și se putea produce O CATASTROFĂ. Cum a fost remediată DEFECȚIUNEA
Momente de PANICĂ pe Stația Spațială Internațională! Încă puțin și se putea produce O CATASTROFĂ. Cum a fost remediată DEFECȚIUNEA

Momente de PANICĂ pe Stația Spațială Internațională! Încă puțin și se putea produce O CATASTROFĂ. Cum a fost remediată DEFECȚIUNEA

Momente de panică la nivelul Staţiei Spaţiale Internaţionale (ISS), după ce a fost detectată o scurgere de oxigen și o scădere a presiunii.

Scurgerea a fost provocată de o microfisură, la nivelul unei capsule Soyuz care este conectată la ISS.

Defecțiunea nu a pus în pericol astronauții aflați la bordul avantpostului orbital, potrivit unui anunț al agenției spațiale ruse Roscosmos.

„Am avut noaptea trecută o situaţie de urgenţă la bordul ISS: o scurgere de oxigen şi o scădere a presiunii. Au fost luate măsuri pentru a descoperi originea lor, iar echipajul american s-a reunit în segmentul rusesc al staţiei”, a declarat Dmitri Rogozin, directorul Roscosmos, potrivit Agerpres.ro.

Scurgerea s-a produs la nivelul capsulei Soyuz MS-09, care este onectată de segmentul rus al stației spațiale. Aceasta s-a produs, cel mai probabil, în urma impactului cu un micrometeorit, a declarat Dmitri Rogozin.

"Nicio ieşire în spaţiu nu va fi necesară pentru efectuarea reparaţiilor. Dacă scurgerea provine din interior către spaţiu, atunci e mai bine să lipeşti peretele din interior. Reparaţia va rezista mai bine graţie presiunii", a mai precizat oficialul rus.

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: