Evenimentul Zilei > Actualitate > Panică și acuzații grave după ce un șofer de TIR român a fost omorât într-o parcare pe autostradă. ”Franța devine cea mai periculoasă zonă de tranzit pentru noi”
Panică și acuzații grave după ce un șofer de TIR român a fost omorât într-o parcare pe autostradă. ”Franța devine cea mai periculoasă zonă de tranzit pentru noi”

Panică și acuzații grave după ce un șofer de TIR român a fost omorât într-o parcare pe autostradă. ”Franța devine cea mai periculoasă zonă de tranzit pentru noi”

Mihai, un tânăr șofer de TIR român a avut parte de o moarte cumplită, ieri noapte, în parcarea unei autostrăzi intens circulate din Franța. Omul a fost ucis sub ochii îngroziți ai soției, care le-a cerut disperată ajutorul celorlalți șoferi aflați în zona la odihnă, dar, de teamă, nimeni nu a intervenit. 

Revoltă și panică printre șoferii români de TIR care tranzitează Franța. Duminică noapte, Mihai Spătaru, care lucra în echipaj cu soția lui pe un autotren, a fost ucis cu două lovituri de sabie exact când se pregătea să se culce.

Retras pentru odihnă într-o parcare de pe N 28, în Bretania, bărbatul a coborât din cabină doar să meargă până la toaletă și i-a spus soției că merge și în spatele TIR-ului să verifice încărcatura. Atunci a fost atacat și lovit fulgerător cu o sabie. Femeia a auzit strigătele lui, a coborât și a început să alerge disperată și să bată în cabinele autotrenurilor din jur, cerând ajutor. Atacatorul a fugit.

Pe pagina lui de Facebook, Ilie Matei, ”Omul Șoselelor”, acuză că, deși în parcare se aflau mai mulți șoferi români, doar unul singur, conducător al unei dube de 3,5 tone, a intervenit.

”Niciun coleg nu a răspuns apelului disperat al femeii, ba mai mult, au tras perdelele și și-au continuat odihna !!Băiețtii mei…sunteți niște lași, mâine puteți fi următorii care mor ca niște câini, fără ca nimeni să intervină pt voi !!Asta ar trebui să vă dea de gandit !!” a scris Ilie Matei.

Atacurile din Franța se întețesc, șoferii sunt cei mai expuși

Potrivit relatării acestuia, salvarea a ajuns la fața locului abia la o oră și jumătate de când fusese apelată. Din cauza tăieturilor extrem de adânci, românul a sângerat abundent și, în scurt timp, inima lui a încetat să mai bată. A murit în brațele soției sale. Echipa medicală franceză nu a mai avut ce face și a declarat decesul șoferului român.

”Sper ca MAE să se sesizeze în acest caz, nu de alta, dar Franța devine una dintre cele mai periculoase zone de tranzit pt soferii romani, oameni care devin victime atat ale talharilor, hotilor de motorina, imigrantilor din zona Calais. Nimeni nu merită sa moară doar pentru că muncește decent pentru a-și întreține familia. Acesta nu e un risc asumat, Mihai este victima a unui sistem francez care ne amendează de câte ori încercăm să îndepartăm în forță imigrantii, dar în schimb ei tâlharesc sau omoară după bunul plac, sub marea umbrelă, egalite, fraternite”, a mai scris șoferul de TIR.

Uciderea șoferului român vine la scurt timp după ce un alt conațional a fost atacat de imigranți cu bâte și pietre, la Calais.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: