Evenimentul ZileiActualitatePanică la Timișoara. Încă un bloc a fost evacuat

Panică la Timișoara. Încă un bloc a fost evacuat

Panică la Timișoara. Încă un bloc a fost evacuat
Timișorenii sunt în continuare terorizați de frică să nu fie otrăviți cu insecticide. Încă un bloc a fost evacuat, vineri seara, după ce locatarii au sunat la 112, anunțând că în imobil persistă un miros de substanțe chimice.

Solicitarea a venit după ora 19,30. Pe strada Inului nr. 4 din Timișoara s-a reclamat miros puternic de insecticid. A fost alertat imediat Detașamentul 2 Timișoara al pompierilor, pentru o primă intervenție și evacuarea persoanelor din imobil. La fața locului a ajuns și un echipaj SMURD dar și echipajul CBRN. Au fost evacuate 10 persoane, 5 adulți și 5 minori din cele 16 apartamente câte are în total scara blocului cu patru etaje.

”A fost efectuată evaluarea medicală a persoanelor evacuate și va urma un eventual transport la spital, după caz. S-a ventilat spațiul imobilului cu motoventilatorele din dotare. Au fost anunțate cele două UPU: Spitalul Județean- pentru adulți și UPU Spitalul de Copii Louis Țurcanu – pentru copii, în cazul în care s-ar fi impus necesitatea asigurării de asistență medicală.

De asemenea, a fost efectuată detecția substanțelor toxice cu aparatura CBRN din dotarea ISU Timiș pe casa scării și în toate apartamentele, ocazie cu care nu s-au identificat substanțe toxice periculoase. Nicio persoană nu a fost transportată la spital iar toți locatarii se întorc în apartamentele lor”, a informat Elena Megherea, purtătoarea de cuvânt a ISU Timiș.


Accesează: