Evenimentul Zilei > Actualitate > Panică la Spitalul Găești. Două persoane infectate cu COVID-19 au fugit din spital
Panică la Spitalul Găești. Două persoane infectate cu COVID-19 au fugit din spital

Panică la Spitalul Găești. Două persoane infectate cu COVID-19 au fugit din spital

Laurențiu Belușică, managerul spitalului din Găeşti, județul Argeș, a afirmat, vineri, că doi pacienți testați pozitiv cu noul coronavirus au fugit din spital.

În prezent, cele două persoane sunt căutate de Poliție.

Cele două persoane au fost aduse cu o autospecială la Spitalul Găești pentru a fi internate, după ce au fost depistate cu infecție provocată de COVID-19. Cele două persoane au făcut scandal chiar la coborârea din autospecială și au fugit înainte de a fi internate.

„Au coborât din ambulanță, au făcut stânga-împrejur și au plecat, nu ne-am înțeles cu ei”, a adeclarat managerul spitalului din Găeşti, Laurențiu Belușică. Conducerea spitalului a sesizat Poliţia.

Potrivit medicilor, cei doi pacienţi, un bărbat și o femeie, prezentau simptome specifice infecţiei cu noul coronavirus, iar boala fusese confirmată prin test.

„Au coborât din ambulanță în curtea spitalului și au spus că nu vor să rămână. (…) Nu ne-am înțeles cu ei, au devenit violenți și am anunțat Poliția. De asemenea, am anunțat DSP, așa cum cer protocoalele. Într-un final, au plecat. Noi nu avem pregătire să ne opunem fizic unei astfel de atitudini. Au făcut stânga-împrejur și au plecat”, a declarat, vineri, managerul spitalului din Găești.

Grupul pentru Comunicare Strategică a anunţat, vineri, 1.119 cazuri noi de îmbolnăvire cu noul coronavirus. Este a treia zi în care numărul cazurilor depăşeşte 1.000 de cazuri COVID-19. 24 de persoane au decedat. De asemenea, este prima oră când numărul pacienţilor internaţi la Terapie Intensivă a depăşit pragul de 300.

Pe teritoriul României, 250 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 816 persoane se află în izolare instituționalizată.

De asemenea, 1.334 de persoane se află în carantină la domiciliu.

Ca urmare a încălcării prevederilor Legii nr. 55 din 15.05.2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, polițiștii și jandarmii au aplicat, în ultimele de 24 de ore, 735 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 100.450 de lei, potrivit romaniatv.net

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: