Potrivit autorităţilor, sute tone de plumb conţinute în fleşa octogonală în formă de „săgeată” şi în acoperiş s-au topit

Printre noii copii testaţi, şase se situează în „pragul de vigilenţă” (25 până la 50 de micrograme de plumb pe litru de sânge) şi unul depăşeşte pragul de declarare obligatorie a saturnismului (50)
Acest copil este elev la o şcoală din apropierea catedralei. La sfârşitul lunii iulie din cauza unei concentraţii de plumb în zona şcolii, aceasta a fost închisă.

„Există poate alte cauze, şi sora acestui copil, încadrată în grădiniţa din aceeaşi şcoală, are concentraţia sub 25″, a explicat directorul general al Agenţiei regionale pentru sănătate din Ile-de-France

În afară de acest copil şi sora lui, alţi 162 de copii au fost depistaţi cu conţinut ridicat de plumb în sânge la data de 31 iulie.
Printre cei 82 de copii, care l-au avut înainte de 30 iunie, se ştia deja că 10 prezentau o rată de plumb în sânge – plombemie – cuprinsă în „pragul de vigilenţă” şi că unul depăşea 50 ľg/L.
În total, 145 se situează sub „pragul de vigilenţă”, potrivit agerpres.ro