Deficitul de personal în industria IT&C este de peste 15.000 de programatori/an, arată rezultatele unui studiu realizat de Codecool, ale căror rezultate vor fi făcute publice curând.

Este vorba despre o cercetare cu privire la măsurile necesare pentru ca România să devină cel mai puternic hub tehnologic din Europa.

Una dintre cele mai importante probleme relevate de studiu este cea privitoare la piața de angajare în industria IT, unde există un mare decalaj între cererea și oferta de angajați.

Acest număr ar putea să ajungă, în următorii 3 ani, la o proporție alarmantă de peste 24%, ca procent de forță de muncă lipsă în industria de IT. Acest fapt este „destul de surprinzător, având în vedere că românii au fost mereu oaspeți de seamă la olimpiadele internaționale de matematică și informatică”, spune Andreea Serbu, PR & Content Manager al Codecool.

Tot studiul a scos la iveală și cauzele acestui fenomen. Printre motivele pentru care există acest decalaj de angajare se numără lipsa calității, dar și așteptările salariale.

Studiul a fost elaborat de Codecool, alături de compania de research Brainspotting.

Te-ar putea interesa și: