Mai multe femei care foloseau piscina municipală și angajate ale complexului din Bornheim au depus plângeri și sesizări că au fost hărțuite sexual de bărbați care locuiesc într-un centru de primire a refugiaților din apropiere.

Drept urmare, primăria acestui orășel cu 50.000 de locuitori din apropierea Bonn-ului, a decis interzicerea accesului la piscină pentru imigranții de sex masculin, cu vârste de peste 18 ani, relatează Deutsche Welle.

Intervievat de către agenția de presă protestantă Evanghelischer Pressedienst, Markus Schnapka, însărcinat cu problemele sociale la primăria Bornheim, a precizat că nu esre vorba decât de o măsură provizorie, dând de înțeles că mizează pe conștiința imigranților, pentru a se cuminți:

„De îndată ce serviciile sociale ale centrului de primire pentru refugiați, vom suspenda această măsură.”

Markus Schnapka, ajutat de mai mulți traducători, a organizat de altfel săptămâna trecută o zi de informare la acest centru, pentru a-i învăța pe imigranții bărbați regulile de comportament în Germania față de femei.

Măsura luată de primăria din Bornheim, fie ea și temporată, a provocat reacții agresive ale Stângii politice și civice. Pe rețelele sociale germane a apărut haștag-ul #Bornheim.

Deputata Niema Movassat, membră a Die Linke, partid socialist, s-a indignat:

„La Bornheim nu se cunoaște articolul 3 din legea fundamentală?”

Articolul 3 din Constituție prevede:

„Nimeni nu trebuie discriminat, nici privilegiat din cauza sexului, ascendenței, rasei, limbii, țării de origine, credinței, opiniilor religioase sau politice.”

Un alt simptom al panicii care domnește în Germania este anularea unui carnaval de către municipalitatea localității Rheinberg am Niederrhein, în regiunea Ruhr, în care se află 4500 de locuitori și 500 de imigranți, informează Der Spiegel.

Săptămânalul german citează un membru al primăriei, care a dorit să-și păstreze anonimatul:

„Oamenii de la centrul de primire pentru refugiați nu știu ce este acela un carnaval și ar putea să se comporte într-un mod nepotrivit.”