Pandișpan cu zmeură și vanilie. Ingredientul cheie din rețetă

Pandișpan cu zmeură și vanilie. Ingredientul cheie din rețetă Pandișpan. Sursa foto: Instagram

Sezonul zmeurei este în toi, iar fructele proaspete și gustoase se găsesc pe tarabele din piețe. Acestea sunt ideale pentru prepararea deserturilor sau pot fi incluse ca atare, fiind o gustare sănătoasă mai ales pentru cei mici. De altfel, dulceața pregătită cu aceste fructe aromate are un gust inconfundabil și se menține peste iarnă. Pandișpanul cu zmeură se numără printre deserturile pe care merită să le încerci în perioada verii.

Pandișpan cu zmeură. Îl poți savura cu înghețată

Cine nu îndrăgește pandișpanul pufos, cu gust de vanilie și fructe coapte. Ei bine, acesta se poate prepara în doar jumătate de oră. O astfel de activitate poate fi realizată alături de cei mici, care vor fi fascinați de „magia” prafului de copt, ingredientul cheie pentru obținerea blatului pufos.

Pentru pregătirea acestui desert vei avea nevoie de următoarele ingrediente:

  • 8 ouă mari
  • 7 linguri de făină
  • 2 linguri de ulei sau un cub mic de unt topit
  • 5 linguri de zahăr
  • un praf de copt
  • 150-200 grame de zmeură
  • o esență de vanilie.

Mod de preparare 

Gălbenușurile se separă de albușuri, iar acestea se bat cu ajutorul unui mixer de bucătărie. După ce acestea și-au dublat volumul, se adaugă un praf de sare, zahărul și gălbenușurile. Din acest moment, nu va mai fi necesară folosirea mixerului, restul ingredientelor putând fi încorporate cu ajutorul unei linguri de lemn.

Ne puteți urmări și pe Google News
Pandișpan cu zmeură

Zmeură. Sursa foto: Pixabay

Treptat, făina se presară deasupra albușurilor bătute și se încorporează ușor, amestecând de la baza recipientului. Ulterior se toarnă uleiul și esența de vanilie și se amestecă întreaga compoziție.

Pandișpan cu zmeură

Praful de copt se amestecă separat cu o linguriță de oțet sau zeamă de lămâie, iar ulterior se adaugă în compoziție. Zmeura se spală sub jetul de apă și se elimină eventualele impurități sau frunze mici. Compoziția de pandișpan se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Deasupra se pun fructele întregi.

Tava se introduce în cuptorul încins la 170 de grade. După 20-25 de minute, desertul se poate scoate și decora cu zahăr pudră.

Revista presei