Evenimentul Zilei > Actualitate > Pământul s-a zguduit din nou. Al treilea cutremur în România, în decurs de câteva ore
Pământul s-a zguduit din nou. Al treilea cutremur în România, în decurs de câteva ore

Pământul s-a zguduit din nou. Al treilea cutremur în România, în decurs de câteva ore

Institutul Naținal de Cercetare - Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP) a anunțat că, în România, a avut loc un nou seism.

Potrivit INCDFP, cutremurul a avut loc în această dimineață, la ora 06:40:22 (ora locală a României), în zona seismică Vrancea, Buzău. Seismul a avut magnitudinea de 3,2 pe scara Richer și s-a produs la adâncimea de 139 km.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 71 km E de Brașov, 86 km NE de Ploiești, 107 km S de Bacău, 120 km V de Galați, 121 km V de Brăila, 138 km N de București, 157 km NE de Pitești, 185 km E de Sibiu, 188 km SV de Iași, 202 km N de Ruse.

Luni au avut loc alte două seisme, mai slabe, în Vrancea și Transilvania.

Cel mai important seism din acest an a avut tot o magnitudine de 4,7 grade pe Ricther şi a fost resimţit şi la Bucureşti. Cutremurul s-a produs pe 26 mai.

Când vine marele cutremur

Avalanșa de cutremure din ultima prioadă îi îngrijorează pe români, însă specialiștii vin cu vești cât de cât liniștitoare.

„Momentan nu se pune problema unui cutremur de mare intensitate, mai durează încă mulți ani, poate 20, dar nimeni nu poate ști deocamdată ziua, ora, anul. M-am uitat, studiind toate documentele istorice, și ceea ce am înțeles este că deocamdată cutremurele nu pot fi deduse, pentru că sunt foarte mulți factori care contribuie și geologia este foarte complexă”, declara, în acest an, legat de un viitor mare cutremur în România, seismologul Gheorghe Mărmureanu.