Evenimentul Zilei > Actualitate > Un seism cu magnitudinea 7,2 s-a produs în apropierea coastelor filipineze. Alertă de tsunami. FOTO
Un seism cu magnitudinea 7,2 s-a produs în apropierea coastelor filipineze. Alertă de tsunami. FOTO

Un seism cu magnitudinea 7,2 s-a produs în apropierea coastelor filipineze. Alertă de tsunami. FOTO

Un seism puternic cu magnitudinea 7,2 s-a produs miercuri la ora 17.46 GMT (joi, 01.46 ora locală) în apropierea coastelor filipineze, a anunţat Institutul de geologie al SUA.

Epicentrul a fost stabilit la o adâncime de 50 km, la 66 kilometri sud-est de Bobon, în centrul arhipelagului filipinez, şi a determinat lansarea unei alerte de tsunami. Potrivit Centrului de seismologie euro-mediteranean (EMSC), seismul a avut magnitudinea 6,9.

Un puternic seism cu magnitudinea 7,1 potrivit Institutului de geologie al SUA s-a produs miercuri la ora 17.46 GMT (joi, 01.46 ora locală) în apropierea coastelor filipineze, informează Reuters şi Xinhua.

6,5 cutremur 12 august 1:46 (GMT +8)

Cutremurul a determinat Sistemul de avertizare al SUA să lanseze o alertă de tsunami

Institutul filipinez de vulcanologie şi seismologie Phivolcs, citat de Xinhua, a anunţat o magnitudine preliminară de 7,3, precizând că seismul s-a produs la o adâncime de 69 kilometri, la circa 19 km nord-est de oraşul Mati din provincia Davao de est din sudul Filipinelor.

Mişcarea telurică a fost resimţită şi în provincia Cotabato de sud de pe insula Mindanao şi în provincia Leyte din centrul arhipelagului filipinez.

Cutremur cu magnitudine majoră 7,0 - Marea Filipine, 74 km sud-est de Mati, Filipine, joi, 12 august 2021 1:46 (GMT +8)

Filipinele sunt frecvent afectate de seisme, fiind un stat situat pe cercul de foc al Pacificului, scrie volcanodiscovery.

Cutremurul de joi noaptea a fost resimţit şi în centrul Indoneziei, dar Agenţia indoneziană de meteorologie şi geofizică nu a considerat necesară emiterea unei alerte de tsunami.

Alte agenții care au raportat același cutremur cum ar fi Meteorologia, Climatologia și Agenția Geofizică din Indonezia,  la magnitudinea 7,0 și Centrul Seismologic European-Mediteranean (EMSC) la magnitudinea 6,9.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: