Pământ breton, Pământ românesc, Loc de credință
Editura Evenimentul si Capital

Pământ breton, Pământ românesc, Loc de credință

Autor: | | 0 Comentarii | 599 Vizualizari

Galeria Romană și Institutul Cultural Român vă invită la deschiderea expoziției „Pământ breton, Pământ românesc, Loc de credință”, miercuri, 10 mai, ora 19.00

După 30 de ani în care nu a expus în România, Valentin Scărlătescu revine pe pământ românesc cu o expoziție de excepție, în care sunt adunate lucrări din întrega sa carieră artistică. Pe fondul unui context cultural efervescent pe scena Bucureștiului în această perioadă, expoziția organizată la Galeria Romană este o declarație de intenție făcută publicului românesc, ce confirmă pe deplin talentul uriaș al unui foarte important artist contemporan.

Cu o activitate pedagogică și profesională remarcabile, cu un simț al frumosului și al preciziei care transcede canoanele formale ale „academismului”, artistul Valentin Scărlătescu este și restaurator de pictură murală, de opere de artă clasate ca monumente istorice, activitatea sa în această direcție fiind una grăitoare.

Membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România și membru al Casei Artiștilor din Paris, Valentin Scărlătescu a participat la numeroase expoziții personale și de grup, în afara țării, distincțiile și premiile obținute venind ca o recunoaștere naturală a ca lităților artistice și umane excepționale.

Participant mai puțin activ la expozițiile grupului Prolog (prin prisma distanței geografice), Valentin Scărlătescu simte și trăiește, prin operele sale, în spiritul autentic românesc care l-a însoțit și îl însoțește în continuare.

Lucrările sale a - bor dează teme diverse: naturi statice, teme ce explorează natura umană în raport cu Divinitatea, dar și cu Sinele, toate acestea alcătuind un portofoliu unitar, ce argumentează o pregătire profesională solidă, dar și un har aparte, poate insuficient explorat și cu siguranță mult prea puțin cunoscut publicului din România.

Titlul expoziției aduce în atenție lucrări realizate atât în România, cât și în Franța, toate sub semnul credinței și al devotamentului față de locurile care i-au marcat activitatea.

Panteonul Românesc, la Galateca

Galeria de Artă Contemporană și Design Galateca vă invită mâine, 9 mai, ora 19.00, la vernisajul Panteonul Românesc în viziunea lui Paul Hitter (C.A. Rosetti, nr. 2-4). Expoziția este la dispoziția publicului până la data de 27 mai, în intervalul orar 12-20 (marți-vineri), 8-19 (sâmbătă).

Două evenimente speciale

Pe parcursul expoziției, vor avea loc două evenimente moderate de dl. Vladimir Bulat, critic de artă:

• 12 mai 2017, ora 17.00, colocviul cu tema „Restaurarea - meșteșug sau tradiție”; invitați prof. Dan Mohanu și Valentin Scărlătescu.

• 25 mai 2017, ora 17.00, colocviul cu tema „Sacrul în pictura românească contemporană” - invitați: Sever Voinescu, dr. Petre Guran, Florin Toma.

Pagina 1 din 1Stirile zilei

Alte articole din categoria: Cultură

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate